Ataması Yapılmayan Öğretmen Yaptığı Girişimcilikle Adından Söz Ettiriyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

28 Yaşındaki Türkçe öğretmeni Çiğdem Karaşahin ve aynı yaştaki kuzeni elektronik teknikeri Harun Karaşahin okudukları bölümde iş imkanı bulamayınca girişimciliğe adım attılar. Yaptıkları girişim sayesinde adlarından söz ettirmeyi başardılar.
Adana'da iki kuzen 'ejder meyvesi' olarak bilinen tropikal 'pitahaya/pitaya' meyvesi serası kurup ilk hasatlarını yaptılar.

Girişimci kuzenler, pamuk denince akla gelen Adana'da geçen yıl, ailelerinin evinin yanındaki 1 dönümlük arsayı 60 bin lira harcayarak sera haline getirip televizyonda gördükleri pitahaya meyvesini üretici Mehmet Tanrıverdi'nin desteği ile dikti. Zirai ilaç kullanılmadan kendi kendine yetişen ve masraf istemeyen pitahayanın ilk hasadını yapan Çiğdem ve Harun Karaşahin, meyvelerin tanesini 14 liradan dalında sattı. Çalışmaların çok iyi gittiğini belirten Çiğdem Karaşahin yeni sera için hazırlık yaptıklarını söyledi. Karaşahin, "Biz bu işi haberlerde gördük ve amcamın oğlu ile girdik. Bu işe girdiğim için çok mutluyum. İlk etapta 60 bin lira masraf ettik. Ama bu masrafımızı ikinci yılda çıkaracağımızı düşünüyorum. Şimdiden ikinci sera için çalışmalara başladık" dedi.

İHA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak