Aşk'ları İlk Önce Tez Konusu, Sonrada Belgesel Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kayseri'li çiftin aşk'ları Üniversitede tez konusu olduktan sonra, TRT'de belgesel oldu. İşte bu büyük ve ilginç aşıkların hayat hikayesi

Kayserili Hulusi Topuz (69) ve ağa kızı Suna Topuz’un aşkı önce tez konusu ardından belgesel oldu


 
Pınarbaşı ilçesine bağlı Küçük Karamanlı köyünde fakir bir ailenin oğlu olan Hulusi Topuz, köy ağasının kızı Suna’ya âşık oldu. Suna da ona âşıktı. Ancak ağa, görüşmelerini yasakladı. Sevdiği kızla evleri karşılıklı olan Hulusi Topuz, evden eve tünel kazmaya başladı. Annesi durumu fark etti ve oğlunun delirdiğini düşündü. Topuz intihara bile kalkıştı. Askerde ise kederinden verem oldu.

Sabah gazetesinden Ali Altundaş’ın haberine göre, köye döndüğünde Suna’nın Adana’ya gönderildiğini öğrenen Topuz köyü terk edip, gittiği yerde başka biriyle evlendi. Ancak Suna’yı unutamadı ve eşinden boşandı. Suna ise hiç kimseyle evlenmedi.

Aradan yıllar geçti. Köye geri dönen Hulusi, Suna’nın babasının evlenmelerine izin vermesi üzerine sevdiği kıza kavuştu.

Çiftin 4 çocukları oldu. Topuz çiftinin hikâyesi, Ankara Üniversitesi’nde tez konusu oldu. TRT, Topuz çiftinin hikâyesini belgesel yaptı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak