Aşağıdaki tedbirlere uymadıkça bu salgının sonu gelmez

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1- Tokalaşmayacaksın,sarılmayacaksın
.2- Kişiler arasında 1,5-2 mt.mesafeyi koruyacaksın .............
3- Yıılarca söylenen “ekmeği gözle seç” alışkanlığı sağlanamadığı İçin ekmek fırında paketlenmeli,açık aldı isen ,iki ucuna çatal batırıp ateşte çevirerek kızartabilirsin. 4- SEBZE-meyve-YEŞİLLİK LER VE TÜM GIDA MADDELERİ(çarşıda pazarda) GÖZLE SEÇİLECEK-ASLA ELLENİP TEKRAR BIRAKMILMAYACAK-SATICILAR ASLA BUNA İZİN VERMEYECEK Ya da PAKETLİ GIDA MADDELERİ TERCİH EDİLECEK. 5- Maske ve varsa gözlük kullanılacak.Cepte antiseptik %70-80 alkollü kolonya taşınacak. 6- MECBUR KALMADIKÇA SOKAĞA ÇIKILMAYACAK..
7- AVM ler HAVALANDIRMALARI içerisi TAMAMEN BOŞALMADAN ÇALIŞTIRMAYACAK,gece Sabaha kadar (açılışa 2 saat kalana kadar) ULTRAVİOLE ile ışıtılıp havalandırılacak (gece).HER ŞEYE RAĞMEN EN RİSKLİ BÖLGELERDİR
8-Merdiven kenarı tutamaklar(trabzanlar),asansör kat düğmeleri,kapı kolları hepsi kontamine (bulaşlı) olduğu bilinecek ve Ya eldivenle dokunulacak ya da kağıt peçete 2-3 kat yapılıp onunla dokunulacak Ve bu kağıtlar Ve kullanılmış maskeler (cepte taşınan bir poşete konup,çöpe atılacak.).
9- MUTLAKA mendil ve kolonya-alkol taşınacak,ASLA YERE TÜKÜRÜLMEYİP ,yapan ihbar edilecek(Mendil ve naylon torba zorunlu taşınacak). . 10-Hacı ,doğum günü vs tebriklerİ vs telefonla uzaktan yapılacak.
11- Taşıyıcı olanlar dr.lar tarafından bile tanınmadığı için(test yapmadıkça) herkesi taşıyıcı kabul edip ona göre uzak durulacak. 12- Oturduğunuz masanın üzerine az önce bir hasta öksürmüş,ellemiş olabilir; telefonunuzu elinizi koyarken bunu bilin. 13-Gıda sebze vs alışverişlerde ELLE SEÇMEYİN,ELİYLE ONU ALIP BUNU BIRAKANLARA İZİN VERMEYİN (Bunun en iyisi sebze,meyve ve yeşilliklerin de PAKETLİ SATILMASIDIR.
14-Devlet “Fahri trafik yerine” CORONA İLE MÜCADELE-AYDINLATMA VE ESNAF Ve MÜŞTERİ DAVRANIŞLARINI “kontrol ekipleri” kuracak.
15-Sokakta giyilen ayakkabıların altı kirli(kontamine) olacağından, evlere KATİYYEN AYAKKABI İLE GİRİLMEYECEĞİ GİBİ; kapı önüne antiseptik-antiviral le ıslatılmış paspaslar üzerinde bekletilip,Evde özel kapalı dolaplarına öyle alınacak.Kısa mesafe,kapı komşu vs diye EV TERLİĞİ İLE apartman içinde DAHİ dolaşılmayacak.(ya da içeri alınmayacak). En tehlikeli bulaş kaynaklarında kahve ve oyun salonlarındaki malzeme ve cihazlar da olabilir .SIK SIK BEYAZ SABUNLA VE KÖPÜRTÜLEREK “EL VE BİLEKLER,parmak araları dahil 45 saniye İYİCE YIKANACAK.Demekki BU HASTALIK SADECE DAMLACIK HAVA YOLU İLE DEĞİL,DOKUNMAKLA DA BULAŞABİLİYOR-BU AKILDAN ÇIKARILMAYACAK!BU VİRÜSLE SAVAŞ ÇOK CİDDİ VATANDAŞ-DEVLET İŞBİRLİĞİ İLE YÜRÜR.İmkanlar(maske,el antiseptiği,koruma kıyafetleri) önce yurt içi ihtiyaçları karşılamak İçin kullanılacak).Çeşitli yerlere antiseptik solüsyon Ve maske alınabilme imkanı sağlanacak,KALİTESİZ MASKE İMALATI YASAKLANACAKTIR. 65 YAŞ ÜSTÜ (yalnız insanların-Çoğu telefon bankacılığını bilmez) Maaşlarını almak,vergilerini yatırmak,otomatik Ya da normal faturalarını (tek banka yolu İLE) KULLANABİLMEK İÇİN BİR MESAİ GÜNÜNDE DE (Tıpkı Pazar günü yapılacak olan gibi) (3 saat olsun) izinli sayılacak.Ya da devlet bu gibi 65 yaş üstünün işlemleri için şehirlerde“bölgesel” sıralı günlerde İZİN verecek. BU HASTALIĞIN ANTİ- VİRAL BİR İLACI BULUNMADIKÇA, DÜNYA ASLA ESKİ DÜNYA OLMAYACAK!Hepinize sağlıklı huzurlu Ve HASTALIKSIZ GÜZEL GÜNLERE KAVUŞABİLMEMİZ DİLEKLERİMLE en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Prof.Dr.Şükrü ÖZER.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak