Anayasa Mahkemesine çağrı: Ayşe Öğretmenin itirazını bir an önce karara bağlayın

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"BÜYÜK SUÇ"lu Ayşe Öğretmen tekrar hapiste!

Anayasa Mahkemesi, Ayşe Öğretmenin başvurusunu görüşecek zaman bulamadı, erteleme süresi doldu ve Ayşe Çelik tekrar hapse girdi. Ayşe Öğretmen bir TV programında, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin “Çocuklar ölmesin. Analar ağlamasın” demişti.

Bu sözler üstüne gözaltına alınan öğretmeni yalnız bırakmamak için İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 38 kişi aynı sözlerin altına imzalarını atarak kendilerini savcılığa ihbar ettiler. Açılan davada, tıpatıp aynı suçu işledikleri halde mahkeme onları akladı, sadece Ayşe Çelik'e 15 ay hapis cezası verdi.

İşin trajikomik yanı, Ayşe Öğretmen’e ceza bu sözlerinden ötürü verilmedi, "Bütün bunları PKK'nın yaptığı belli iken neden bunu söylemedin?" diye verildi. Yani söylediklerinden değil söylemediklerinden dolayı ceza aldı ve hukuk tarihine geçti.

Ceza, yeni doğmuş bebeği nedeniyle iki kez erteledi ama AİHM'e gitmeden önce Türkiye'de başvurması gereken son kapı "Anayasa Mahkemesi"ne yaptığı başvurunun incelemesine de bir türlü sıra gelmedi ve Ayşe Çelik, 1,5 yaşındaki kızı Deran'ı evde bırakarak yeniden cezaevine girdi.

Bu nedenle Anayasa Mahkemesini Ayşe Çelik'in itirazını bir an önce karara bağlamaya çağırıyoruz.    

18.04.2019

Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi

Kampanyayı İmzalamak İçin Tıklayınız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak