13 Yaşında Dünya Şampiyonu Olmayı Başaran Magnus Carlsen, Aynı Anda Sırtı Yarışmacılara Dönük Şekilde 10 Rakibini Yenmeyi Başardı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

13 yaşında dünya satranç şampiyonu olmayı başaran ve şu an 28 yaşında dünya sıralamasında birinci sırada yer alan usta satranç oyuncusu magnus carlsen, 2012 yılında 10 tane satranç oyuncusuyla sırtı dönük olarak satranç maçı yapıyor ve 10 maçın 10'unu da kazanmayı başarıyor.

evet yanlış duymadınız, aynı anda 10 kişiyle oynadığı satranç karşılaşmalarında satranç tahtalarına sırtı dönük olarak duruyor. taşların konumlarını sözlü olarak alıyor ve söylüyor, maçların sonuna kadar oyunlara hiç bakmıyor. maçları baştan sona hafızasında oynayarak 10 maçta da galip gelip olağanüstü bir başarıya imza atıyor.

maçları kazanması bir yana, 10 maçı da hafızasında oynayarak bitirebilmek bile başlı başına inanılmaz bir başarı olarak herkesi şaşkınlık içinde bırakıyor.

aslında carlsen dehasını daha çok küçükken belli etmeye başlıyor. carlsen'in 13 yaşındayken katıldığı turnuvada satranç tarihinin belki de gelmiş geçmiş en büyük şampiyonu garry kasparov ile karşılaşıyor. bu turnuvada, carlsen dünya sıralamasında 700'üncü, kasparov ise 1. sıradayken eşleşiyorlar.

maç saati geliyor, tüm satranç maçları başlıyor ama carlsen'in rakibi kasparov ortalarda gözükmüyor. carlsen bekliyor, bekliyor ve yarım saat sonra kasparov küçümser bir şekilde içeri giriyor ve maça başlıyorlar. ukala hareketlerle rakibini küçümseyerek maça başlayan kasparov hiç beklemediği bir zorlukla karşı karşıya kalıyor.

buna karşın carlsen'in ise çok rahat bir şekilde oynadığını, hatta maç sırasında kasparov kara kara hamle düşünürken carlsen'ın bir ara sıkılarak masadan kalkıp etrafta gezinerek diğer maçları izlediği efsane anları bile görebilirsiniz! 13 yaşında bir çocuğun, dünya şampiyonu karşısındaki bu özgüven dolu, karizmatik hareketlerine hayran kalmamak gerçekten mümkün değil!

nihayetinde karşılaşma tamamlanıyor ve herkesi şoke eden büyük bir sürprizle maç beraberlikle sonuçlanıyor. efsane şampiyon kasparov'a sıkıntılı anlar yaşatan adı sanı duyulmamış 13 yaşındaki magnus carlsen, efsane oyuncu karşısında beraberliği elde ediyor ama aslında oyun incelendiğinde galibiyeti kıl payı kaçırıyor diyebiliriz. sonrasında kasparov hızla masadan kalkarak tek kelime söylemeden çıkıp gidiyor. bu turnuva ise carlsen'in şampiyonluklarla süsleyeceği satranç kariyerinin ilk önemli adımı oluyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber