1 ÖĞRENCİ 2 ÖĞRETMEN VE PEMBE PANTOLON

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

           60 lı yıllarda bir ilçede yaşanan gerçek bir hikaye... 
           Kahramanımız olan öğrencimiz fakir ve okula zor koşullarda gelen bir erkek öğrenci. İlkokul 1,2 ve 3. sınıfı aynı öğretmen ile tamamlamış ancak 4. Sınıfta başka bir öğretmenle eğitim öğretime devam etmiş. İlk öğretmeni, idealist bir köy enstitüsü mezunu, özel sebeplerden dolayı öğretmenlikten ayrılmak zorunda kalmış, ilçede sevilen, sayılan bir öğretmen. Öğrencimizin durumu iyi olmadığı için öğretmen bu öğrencinin kalem, defter, silgi vb ihtiyaçlarını karşılıyor ve bunu diğer öğrencilerin haberi olmadan yapıyor. 
        4. sınıfa başka bir öğretmenle devam eden öğrencimiz tüm derslerde 1. sırada. O dönemde Kızılay tarafıdan yapılan yardımlardan yeni öğretmeninin onu yardım edilecek öğrenciler listesine eklemesi ile yardım hakkı kazanıyor. Ancak o yardımların gelmesi çocuğun eğitim öğretim hayatının sonu oluyor . Kızılay tarafından yardımlardan bu çocuğa pembe bir pantolon denk geliyor. Çocuk çaresiz bu pantolonu alıp giyiyor ve okula geliyor. Pembe pantolon giymiş erkek çocuğu gören birçok öğrenci haliyle bu çocukla alay etmeye başlıyor ve çocuk düştüğü bu durumdan utanarak okulun penceresinden atlayıp okuldan kaçıyor ve bir daha okula dönemiyor. 
        Böylece pembe pantolon, dersleri çok iyi olan ama maddi durumu iyi olmayan parlak zekalı bir öğrencinin okul hayatının sonunu getiriyor. Bu durum  5. sınıfa bile gidemediği ve diploma almaya da hak kazanamadığı için öğrenciyi çok zorlu bir hayata itiyor. Uzun yıllar birçok ağır işte ve çobanlıkta çalışmak zorunda kalıyor. 
          İlk öğretmeninin hassasiyetini ikinci öğretmeni gösteremediği için öğrencinin hayatı çok farklı bir yöne doğru kayıyor. 
          Ünlü bir eğitimcinin dediği gibi bir çocuğun başına gelebilecek en iyi şey küçükken iyi bir öğretmene denk gelmektir...

Alıntı: Mehmet Şahin  
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak