Uzmanlık Sınavına Mahkum Olmak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Binlerce öğretmen Kasım ayında yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavı için, eğitimlerini ve başvurularını tamamladılar. 
Öğretmenler her ne kadar sınava hazırlansalar da, sınavın iptal edilmesini istemekteler. Öğretmenler MEB'in sınavsız olarak unvan vermesini ve maaş iyileştirmesini yapması konusunda, hem fikirler.

Öğretmenlerin çoğunluğu sınavın iptal edilmesini istiyor ancak sınava hazırlanmalarının ve sınav başvurusu yapmalarının tek nedeni, sınava mahkum olmalarıdır.

Öğretmenler sınav sonrası gelecek olan maaş artışına mahkum oldukları için, sınav başvurusunda bulunmuşlardır.

Sınava yoğun başvuru olmasının tek nedeni, maaşlarında yaşanacak artış olmasıdır.

Evet öğretmenler sınavının iptalini isteseler de, sınavı kazandıktan sonra maaşlarında ki artışa mahkumlar. 

Çünkü öğretmen maaşları kamudaki en düşük maaşlardan biridir.  Öğretmenler bu kendilerini küçük düşürücü sınavı istemiyor. Sınav sonrasındaki maaş artışını, sınav olmadan sağlanmasını istiyor. Öğretmenler sınav sonucu verilecek paraya o kadar muhtaç edildi ki, sınava başvurmaktan başka çareleri kalmadı. 

Bu ikilemi öğretmenlik onuruna sığdıranlar ve öğretmeni bu sınava girmeye  mecbur bırakanların bir an önce yapmaları gereken şey, eğer biraz öğretmene saygıları  varsa  sınavı iptal etmeleridir.

Çünkü öğretmenlik mesleği en onurlu mesleklerin başında gelmektedir. Öğretmenlerin sırf maaşlarında artış için bu şekilde bir sınava mahkum bırakılmaları, kabul edilemez. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak