Uzmanlık Sınavına Giremeyen Öğretmenlere Telafi Sınavı Yapılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

19 Kasım'da yapılan kariyer basamakları sınavı sona erdi ancak sınavla ilgili tartışmalar bitmedi.
Uzman ve başöğretmenlik sınavına mazeretleri nedeniyle giremeyen ve mağduriyet yaşayan öğretmenler, kariyer basamakları için telafi sınavı yapılmasını talep ediyorlar.
Özellikle sistemsel hata nedeniyle başvuruları kabul edilmeyen ve bu yüzden sınava giremeyen öğretmenlerin sayısı, oldukça yüksek. 
Uzman ve başöğretmen olmak için hak kazanan, ancak sistemde yaşanan sorun nedeniyle başvuruları kabul edilmeyen öğretmenler MEB'e seslenerek, kazandıkları hakkın kendi ellerinde olmayan hata neticesinde alamadıklarını, bu yüzden kendileri için telafi sınavı yapılmasını istiyorlar.
Millî Eğitim Bakanlığının kariyer sınavına girmeye hak kazanıp sistem arızasından dolayı sınava giriş belgesi çıkmayan mağdur öğretmenler, yaşadıkları mağduriyeti Millî Gazete’ye anlattı.
KAYITLARI ONAYLANDI AMA SINAV GİRİŞ BELGESİNE ULAŞAMADILAR

Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan mağdur bir öğretmen durumu şu sözlerle özetledi. “Millî Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu kariyer basamakları sınavı 3 aşamalı bir başvuru şeklinde yapıldı. 1. aşama Millî Eğitim Bakanlığının MEBBİS sistemi üzerinden müracaat ve evrak teslimi. 2.aşama ders notlarını içeren videoların izlenmesi ve onay. 2. aşamadan sonra bu işlemleri tamamlayanların değerlendirmeleri yapılmış okul, ilçe ve il onayları yapılmış olup bu süreç  tamamlandı. Bu işlemlerin tümü MEBBİS kayıtlarında mevcuttur. Bu işlemden sonra bakanlık tarafından oluşturulan bir link ile e-Devlet sistemi üzerinden bireysel başvuru yapılması istendi. Link aracılığı ile yapılan müracaatlarda binlerce öğretmen başvuru yaptığı halde Millî Eğitim Bakanlığının sistemine düşmemiş ve başvuru yapılmamış kabul edildi. Binlerce öğretmen sınava giriş belgesine ulaşamadığı için sınava katılamamışlardır. Bu da ciddi mağduriyetlere sebep olmuştur.”

TELAFİ SINAVI YAPILMASI ZARURİDİR

Kaynak: Milligazete

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber