Uzman ve Başöğretmenlik İçin Süre Şartı Kaç Yıl?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzman ve başöğretmenlik için değişikliklere gidiyor. MEB ÖMK'da değişiklik yapacak. Yapılacak olan değişiklik ile, uzman ve başöğretmenlik için süre şartı da değişecek?

UZMAN ÖĞRETMENLİK / BAŞ ÖĞRETMENLİK...

Uzman öğretmenlikteki süre şartı 8 yıl olacak. Bu süre içine ücretli öğretmenlikte geçen süreler de eklenecek.

 MEBBİS uzman öğretmenlik hesabındaki 3650 gün(10 yıl), 2920(8 yıl) güne düşürülecek.

 Bir defaya mahsus meslekte 20 yılını dolduran ve halihazırda uzman öğretmen olan öğretmenlere başöğretmenlik yolu açılacak.

 Başöğretmenlikteki 10 yıl uzman öğretmenlik şartı değişmeyecek. Buna göre 8. yılını tamamlayıp uzman olan öğretmenler 18. yılını tamamlayınca başöğretmen olacak. 9. yılını tamamlayıp uzman olan öğretmenler 19. yılını tamamlayınca başöğretmen olacak.

 Uzman/başöğretmenlik için gerekli olan sınav şartı kaldırılacak. Sınav şartı kanunla kalkacağı için bu hususta gecikme yaşanırsa son defa online sınav yapılacak.

 Öğretmen iken uzman öğretmen, uzman öğretmen iken başöğretmen olanlara 1 derece verilmesi uygulaması devam edecek.

 2024 yılında sınav başvuru tarihinin son günü itibariyla 8 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmenliğe, 20 yılını dolduran ve halihazırda uzman öğretmen olan öğretmenler başöğretmenliğe geçiş için başvuru yapabilecek. (Geçen yıl son başvuru tarihi 4 Ekim 2023’tü)

 2024 yılında 2016/Şubat dönemi ve önceki dönem atamaları uzman öğretmenliğe, en geç 2004/Eylül döneminde göreve başlayan ve halen uzman öğretmen olanlar ise başöğretmenliğe başvuru yapabilecek.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak