Uzman Öğretmenlikte 5 Yıl Dolma Şartı Hangi Tarih Baz Alınıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Doktora ve Yüksek Lisans Yapan Öğretmenler Sınavdan Muaf Tutulacak mı? Uzman Öğretmenlikte 5 Yıl Dolma Şartı Hangi Tarih Baz Alınıyor?

Uzman öğretmenlikte , 5 yıl dolma şartı hangi tarihler baz alınıyor? 5 Yıl dolma şartı hangi tarihler baz alınır? 5 Yıl Dolma şartı, başvuru tarihi mi baz alınır? 2023 Yılı için yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavından, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenler muaf tutulacak mı? 

Geçtiğimiz yıl yapılan uzman öğretmenlik sınavında, başvuru tarihi baz alınmıştı. Bu sene yine başvuru tarihi baz alınacağı düşünülmektedir. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sürece ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Uzman öğretmenliğe başvuru potansiyeli olan 91 bin 601 öğretmen var. Bu öğretmenlerimizin 10 bin 60'ı yüksek lisans yaptıkları için sınavdan muaf olacaklar. Başöğretmenliğe başvurma potansiyeli olan öğretmenimizin sayısı da 6 bin 986. Burada da 11 öğretmenimiz doktorasını yaptığı için sınavdan muaf olacak.

Dolayısıyla yaklaşık 100 bin öğretmenimiz tekrar bu süreçlere tabi olacaklar. Tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak