Uzman Öğretmenlik İçin İstenen Çalışmalar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlik Meslek Kanununun Kariyer Basamakları ile ilgili 6 Madde b-)  Mesleki gelişim alanlarında uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlamış olmaya yönelik istenilen evrakların hangileri olduğu, hangi süre içerisinde  sisteme girilmesi gerektiği gibi terettüd edilen hususları yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda sizlerle paylaşıyoruz. 

1-10 Haziran arasında şartları tutan öğretmenlerimiz yazın yapılacak olan hizmetiçi eğitim kursu için başvuru yapacaklardır. 

Sisteme evrak giriş işlemleri 7 Temmuz 3 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Bu süreçte hiçbir şekilde evrak istenmeyecek sadece süre şartları tutan öğretmenler başvuru işlemlerini gerçekleştireceklerdir. 

Uzman öğretmenlik için 10 yıl şartı başöğretmenlik için ise daha önceden uzman öğretmen olmuş, üzerinden 10 yıl geçmiş öğretmenlerimiz başvuru yapacaklardır.

Yıl hesaplamasında MEBBİS sisteminden otomatik hesaplama yapılacaktır. Hesaplama yapılırken ücretsiz izinler çalışma yılından düşülecektir. Asker öğretmenlik doğum izinleri,yıllık izinler de süreye dahil edilecektir. Özel okullarda ve dershanelerdeki çalışma süreleri de 10 yıla dahil edilecek, ücretli öğretmenlikte geçen süre dahil edilmeyecektir.

Sisteme evrak giriş işlemleri 7 Temmuz 3 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Mebbis'te kayıtlı olan bilgiler sisteme otomatik olarak gelecektir. ( Örneğin hizmet içi eğitim belgeleri müdür, müdür yardımcılık görevleri dyk kurslarında alınan görevler gibi).
Kaymakamlık onayı isteyen evraklarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu onaylar da kabul edilecek. (Örneğin destek eğitim odaları görevlendirmeleri ilçe onayıda kabul edilecek.)
Önceki yıllarda yapılan çalışmalar da evrakı bulunamayan çalışmalar için kurum müdürünün yazacağı yazı geçerli olacaktır. ( Örneğin şu isimli öğretmenimiz şu tarihler arasında okulumuzda belleticilik görevi yapmıştır diye kurum müdürünün imzalı vereceği yazı.)
Kurum müdürünün imzaladığı gezi onayları son gün tarihli olsa dahi kabul edilecek ve sisteme girilebilecek. ( Örneğin 5 Ekim'de yapılacak bir geziye 3 Ekim'de verilen onay belgesi de kabul edilecek belgeler içerisinde sayılacak ve sisteme girilebilecek.)

Öğretmenler Kurulunda Verilen Kulüp ve Komisyon görevleri ile ilgili Öğretmenler Kurulu Tutanağı kabul edilecek bunlar için sahada konuşulan ama gerçeği yansıtmayan kaymakam veya vali onayı şartı aranmayacaktır. 

Doğal Komisyon üyelikleri kabul edilmeyecektir. ( Örneğin Öğretmenler Öğretmenler Kurulunun doğal üyesidir bu kabul olmayacak. Öğretmen Okul Aile Birliği Genel Kurulunun Doğal üyesidir bu da kabul edilmeyecek. 
Rehberlik ile ilgili zorunlu olarak oluşturulan Komisyon üyelikleri gibi.)

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak