Uzman Öğretmenlik Hakkında

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzman öğretmenlik hakkında söylemek istediklerim var. 
1-) Uzman öğretmenlik videolarının öğretmen meslektaşlarımıza dişe dokunur en ufak bir katkısının olacağını düşünmüyorum.
2-) Eğitim bilimleri ve teorik bilgilerin günümüz eğitim problemleri ile örtüşür tek bir noktası bile yok.
3-) Ekran başında eğitimin ne kadar kalitesiz olduğunu ve dönüt almanın gerçekleşmediği eğitim ortamlarının ikinci sınıf olduğunu belirtmeme gerek yok.
4-) Yüzbinlerce öğretmenin aylar öncesinden giriş yapacağı ÖBA platformu yine sınıfta kaldı. Eğitim içeriklerine erişirken donmalar, videoların izlenmesine rağmen yarıda kalması, yeşil tik olmaması gibi problemler devam ediyor. Bu da platformun ne kadar zayıf olduğunu, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin aslında önemsenmediğini bizlere gösteriyor.
5-) Bir çok meslektaşımızın bu videolar oynarken bile ekran başında kalamayacağı çok net. Bilgisayar karşısında eğitim bilimleri vb. eğitimlerin katkısı olmaz. 
6-) Öğretmenlik mesleğini geliştirecek hamleler içerik üretme, yeni öğretim yöntemlerini, web araçlarını kullanma ve eğitim ortamlarını iyileştirme konusunda ön plana çıkmalıdır.
7-) Öğretmenleri uzman veya uzman değil diye ayırırken 10 yıl - 20 yıl gibi kesin çizgilerin kullanılması ile aldığımız eğitimlerdeki ölçme mükemmeliyetçiliği de çelişiyor. Ne demek istiyorum? Ölçme güvenilir ve geçerli olmalı değil mi? Bana ölçme eğitimi vereceksin. Ancak kimlerin uzman olması gerektiği ile ilgili ölçeklerin bile güvenilir olmayacak. Maalesef sınıfta kaldınız. 
 Anlayın artık. Bu sistem tutarsız. Bana uzman öğretmenlik eğitim vermeyin. Ben başka şeyler öğrenmek istiyorum.
9-) Bana bedava dil dersleri verin. Öğrenme ortamları oluşturun. Öğretmenler toplansınlar bir platforma. Fiziksel bir ortam olur. İngilizce öğrenelim. İsteyen Arapça, isteyen Almanca öğrensin. Enstrunman çalmayı, sahnede durmayı öğretin, hitabet dersi verin, özgüvenli olmayı aşılayın. Bunları sanal yolla veremezsiniz. Fiziksel ortamlar kurulmalı. 
10-) Siz hitabet ve diksiyon dersi almak isteseniz para ödemek zorundasınız. Bilmem ne life, bilmem ne house kursundan dil öğrenmek isteseniz para vermek zorundasınız. Öğretmenlere bu gelişim alanlarını ücretsiz yapın. Öğretmen kültür turizmine ücretsiz katılabilsin. 
11-) Yahu uzman öğretmen olacak kişi yazılım öğrenemeyecek, gezemeyecek, dil öğrenemeyecek, bir enstrunman bile çalamayacak. Çünkü bunları yapacak parası yok. 460 sayfalık eğitimin realitesinden uzak bir teori yumağını ezberleyerek uzman sayılacak. Bırakın kardeşim bırakın. 
12-) Yel değirmenlerine karşı Don Kişot'luk yapmaktan ne farkı var bu serüvenin? Sınıf mı atlayacağız? Eğitim sistemi çağ mı atlayacak? 
13-) Sorunlara teşhis koyma ve tanımlama konusundaki kronik rahatsızlıklarımız üreteceğimiz çözümleri de vasıfsızlaştırılıyor.

OL - MU - YOR! OL-MU-YOR!!

Alıntı: Oğuz ATEİL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak