Sınav Öğretmenlerin Emekliliğini Elinden Alacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Malumunuz sınavla bazı öğretmenlere emekliliğinde bu hakları ellerinden tekrar geri alınacak ufak iyileştirmeler yapılacak. Uzaktan bakıldığında ne güzel işte sınavı kazanan 2 bin 4 bin civarı bir iyileştirme alacak denilebilir. İşin detayına girdigimiz de o kadar çok haksızlık  hukuksuzluk ve adaletsizlik var ki saymakla bitmez. Yeri geldiğinde zaten öğretmenler olarak bunlara değindik.

Ben burada sadece biriyle ilgili bir detay paylaşacağım.
Videoları tamamlayanlardan bazıları sınavda 70 ile maaşına iyileştirme alabilecekken belki sadece bir soru bir puanla 69 da kalanlar ise bu haktan yararlanamayacak. Yani sadece bir soru ile biri uzman oluyor diğeri olamıyor. Böyle hakkaniyetsiz adaletsiz bir sistem olur mu! Birisi 70 ile sınav kazanacak Uzman Öğretmen olacak. Birisi de 69 alacak sınavı kazanamamış olacak. Ama sonuçta ikisi de aynı işi yapacak. 
Birisi belki gereksiz sonrasında unutulacak bir soru ile 2000-4000 ₺ fazla alacak diğeri eksik. Unutulmaya mahkum bir sorunun degeri senelik ortalama 50.000 ₺ olacak. Unutulacak kimseye faydası olmayacak bir soru için öğretmene senelik 50 bin ₺ ceza verilecek. Hele ki geçimin zorlaştığı piyasanın enflasyonun alıp başını gittiği bu dönemde!  Sınav mı pazarliyoruz yoksa öğretmenleri mi? Eşit, aynı işi yapacaksa görevi konumu ortamı makamı degişmeyecekse niye biri diğerinden daha az alıyor? Böyle haksızlık adaletsizlik olur mu? Ayrıca sınavı 1 puan farkla kazanan kazanamayana göre ağzıyla kuş mu tutacak? Ne yapacak? Öğretmenler gereksiz bir soru için böyle ayrıştırılıp huzursuz edilip mağdur edilir mi? Şeytan detayda saklıdır görebilene.. 
Sözün özü; öğretmene reva görülen, emekliliğinde elinden geri alınacak maaş artışı için yapılan fuzûlî bir sınavdan başka bir şey değil.

Alıntı: Salih S Aygüneş  · 

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak