Öğretmenlik Meslek Kanunu Kariyer Basamağı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlikte "kariyer" sözcüğü sorunludur. Bir memur kariyer yolculuğuna çıkar, şef olur, müdür olur, yaptığı işin kapsamı güncellenir, değişir. Emniyette de böyledir. Komiser ile şube müdürünün iş tanımı değişir, yetkileri farklılaşır. Ordu ve  üniversite de böyledir. Her kariyer basamağının ayrı bir görev tanımı ve kazanımları vardır. Ancak öğretmenlikte yapılan iş aynıdır ve sadece ücret farkı vurgusu vardır. Bir kariyer basamağını ücret ile ayırmak yanlıştır ve utanç vericidir! Veliler öğretmen bulma arayışına, seçme yarışına başlayacaktır. Bazı öğretmenler dışlanacak, saygı azalmıştı şimdi tamamen yok olacaktır. Binlerce mağduriyete, meslekten soğumaya ve belirsizliğe gebe olan bu uygulamadan vazgeçilmelidir! 
Yıllarca telafisi olmayan haksızlıklar yapıldı. Bu kariyer basamağı ile öğretmenlerin itibarı zedelenecektir. Yıllarca 147 garabeti ile öğretmenlerin onuru ile oynandı, velilerin elinde oyuncak yapıldı.
Kariyer Basamağının uygulanması illa  istenirse de zaten uzmanlaşmış çok yıllık öğretmenler için halen görevde bulunan 15 yıl çalışana uzman öğretmen, 25 yıl çalışana da başöğretmen unvanını özlük dosyasında bulunan ödüller, mesleki kurs ve seminerler, teşekkürler, takdirler  dikkate alınarak  adil bir şekilde verilmelidir. Zaten emekliliği yaklaşmış meslektaşlarımız severek ve isteyerek yaptığı bu meslekten ve hayattan soğumamalıdır. Emekliliği gelmiş meslektaşlarımıza uzmanlık ve başöğretmenlik ünvanı verilerek ödüllendirilmelidir. Bu kanunun kariyer basamağı yeni göreve başlayacak öğretmen adaylarına uygulanmalıdır.
 

Alıntı: Nazife Kara

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak