Kariyer Basamakları Sınavının Gözden Geçirilmesi Gereken Yönleri?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kariyer Basamakları Sınavının tartışılacak, gözden geçirilmesi gereken bir çok yönü  var.

Bunlardan biri de Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenlerin bu sınavda cezalandırılıyor olması.

Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olup daha sonra tezsiz ya da tezli yüksek lisans programı altında  sadece eğitim  bilimleri derslerini alan bir çok öğretmen sınavdan muaf olurken, eğitim fakültelerine daha yüksek puanlarla girip eğitim derslerini okudukları yıllar içinde alan öğretmenler sınava tabi tutuluyor.

Bu çok üzücü bu mantığı anlayabilmiş değilim ,sırf eğitim fakültesi okuduğumuz için mağdur olmak, kaldı ki eğitim fakülteleri sadece öğretmen yetiştiren kurumlardır. Bir diğeri 5 yıllık üniversitelerden mezun olan öğretmenlerin sınavdan muaf olması. Okuduğumuz dönemde  eğitim  fakülteleri 5 yıllık değil 4 yıllık olduğu için yine biz cezalandırılıyoruz sınava  tabi tutularak. Mesleğimde 22 yılı büyük  emekler vererek geride bıraktım, bu adaletsizlikler kırıcı ve büyük oranda motivasyon düşürücüdür .

Sınav sisteminde bir çok adaletsizliğin olduğu çok aşikârdır  ve öğretmenlik gelişimine katkısı olduğunu da düşünmüyorum. Bir an önce  bu hatadan  geri dönülmeli bir çok eksiği bulunan bu sistemin eğitim kökenli  ve eğitim sisteminin içinde olduğu öğretmenlerinde dahil olduğu komisyonlarca yeniden gözden geçilerek ekonomik  anlamda  zor şartlarda  olan öğretmenlerimizin şartlarının onure edici şekilde düzeltilmesi, sistemin tüm bileşenleri ile modernize edilmesi günah keçisi olma durumundan öğretmenlerin bir an önce kurtulması gerekmektedir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak