Kariyer Basamakları Sınavı Her Sene Yapılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

,MEB Uzun bir zaman sonra kariyer basamakları sınavını tekrar yapma kararı almış, binlerce öğretmen Kasım ayında uzman ve başöğretmenlik sınavına tabi tutulacak.
Her ne kadar öğretmenlerin çoğunluğu sınavın iptal edilmesini istese de, MEB sınav konusunda geri adım atmayı düşünmemekte.

Bugün canlı yayına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında, kariyer basamakları sınavına ilişkin detayları paylaşıp, sınav konusunda ise noktayı koydu.

Bakanın kariyer basamaklarına ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde?
 

Önemli olan sahadaki durum. O nedenle ben ve arkadaşlarım sürekli sahadayız. Öğretmenlerimizi dinliyoruz. İlk kez okul yöneticileriyle tüm illerde değerlendirme toplantısı yapıyoruz, hem konuşuyoruz hem eleştirilerini alıyoruz. Süreçleri birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Bizim derdimiz, kitleselleşme evresini tamamlayan eğitim sisteminin kalitesini hep birlikte artırmak.
 
Kariyer sisteminde asla bir ayrıştırma yok. Sistemde zaten 75 bin uzman öğretmen ve 90 başöğretmen vardı. Uzman öğretmen ve başöğretmen derse girdiği zaman ders yükü değişmeyecek. 
 
Bizim amacımız öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sürekli güncellemek ve onları desteklemek. Öğretmenlik Meslek Kanunu da bunlardan biri.
 
Kariyer uygulaması her yıl tekrarlanacak. Öğretmenlerimiz yüksek lisans ve doktora yapmaya başlayacaklar, yönelimleri artacak. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber