20 Yıllık Uzman Öğretmenler Bu Yıl Başöğretmenlik Sınavına Girecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

20 Yıldır uzman öğretmen olanlar, bu yılki yapılacak olan sınava katılacak mı? 20 Yıldır uzman öğretmen olanlar, 2023 yılı başöğretmenlik sınavına katılacak mı? 20 Yıldır uzman öğretmenler, 2023 yılı başöğretmenlik sınavına katılıp unvan sahibi olabilecekler mi? 2023 yılı uzman ve başöğretmenlik sınavına katılacak olan öğretmenler, 20 yıldır uzman öğretmen olanların bu yıl ki başöğretmenlik sınavına katılıp katılmayacağı sorularına yanıt aramakta. Detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yılını dolduran öğretmenlerin uzmanlığa, 20 yılını dolduran uzman öğretmenlerin uzmanlıkta 10 yıl beklemeden başöğretmenliğe başvurabileceğini söylüyor ancak, kılavuz öyle yazmıyor.

Bu konuya ilişkin düzenleme için, meclis şart. Meclisin açılmasıyla kanun değişikliği neticesinde, durum netlik kazanacak.

Özellikle bu durumun netlik kazanması, seçim sonrasında belli olacaktır. Henüz Milli Eğitim Bakanının kim olduğu net değil. Eğer Bakan değişirse, durumun ne olacağını hiç kimse bilmemektedir. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber