Ücretli Öğretmenlikten İstifa Edince Ne Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenlikten istifa edince ne olur? Ücretli öğretmenlikten istifa etmenin bir yaptırımı var mı? Ücretli öğretmenlikten istifa edersem ne olur? Ücretli öğretmenlikten istenildiğinde istifa edilir mi? Ücretli öğretmenlikten istifa oluyor mu? Ücretli öğretmenlikten istifa edince tekrar ücretli öğretmenlik yapılır mı?
Ücretli öğretmenlik yapanların en fazla merak ettiği konulardan biri de, istifa etmeleri durumunda nasıl bir yaptırımla karşı karşıya gelecekleri sorusu yer almaktadır.

Ücretli öğretmenler MEB'e bağlı okullarda, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle aynı işi yaptıkları halde, hiç bir özlük hakkına sahip olmayan sadece işledikleri ders karşılığında ücret almaktadırlar. 

Ücretli öğretmenlikten istifa etmenin her hangi bir yaptırımı bulunmamaktadır. 

Bir sonraki ücretli öğretmenlik başvurusu yaparken, en son tercih edilecekler arasında olursunuz o kadar. Onun haricinde herhangi bir yaptırım yok.

Ancak istifa edildiği takdirde, aynı milli eğitim müdürlüğünden tekrar görev alma şansınızı azaltmış olursunuz. Milli eğitim müdürlüğü burada takdir hakkını kullanarak, aynı öğretmenler tekrar görev yapmak istememektedir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak