Ücretli Öğretmenlik Ne Zaman Kaldırılacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Ücretli öğretmenlik ne zaman kaldırılacak? Ücretli öğretmenliğin kaldırılma ihtimali var mı? Ücretli öğretmenlik kaldırılır mı? Ücretli öğretmenlik hangi şartlarda kalkar?
 

Ülke genelinde görev yapan ücretli öğretmenlerin hatırı saylır bir kısmı, norm kadro olarak dolu olan kadrolarda görev yapmakta.

Yani öyle sanıldığı gibi, ücretli öğretmenlerin görev yaptığı kadroların hepsi boş kadro değil. Kadro sahibi öğretmen ya askere gitmiştir, ya doğum iznine ayrılmıştır, ya geçici görev ile başka bir kuruma idareci veya öğretmen olarak geçici görevlendirilmiştir, ücretsiz izine ayrılmıştır vs.

Böyle durumlarda, bu kadrolar sistemde dolu görünecektir ve bakanlığın bu kadrolara hangi atama yolu ile olursa olsun atama yapma imkanı yoktur.

Öncelikle yanlış bilinen bu durumun doğru bir şekilde bilinmesi gerekir. Hani her yerde ücretli öğretmen olarak görev yapamazsanız atama sayısı artar diye söylüyorlar ya,durum o kadar basit değil..

Bu sebeplerden ötürü ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasının imkanı yoktur.

Ek ders ücreti karşılığı görevlendirme sadece MEB bünyesinde de yoktur. Üniversitelerde bile, ek ders ücreti karşılığı araştırma, öğretim görevlisi vb görevlendirmeler yıllarca yapılmakta.

Durum bundan ibaret.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak