Ücretli Öğretmenlik Görevlendirmeleri Nasıl Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri, neye göre belirlenip yapılmaktadır? Ücretli öğretmenlik görevlendirmesi neye göre belirlenir?

 Ücretli öğretmenlik bulunduğunuz eğitim bölgesine ihtiyaç varsa son aşamada yapılan bir görevlendirme şeklidir. Başvuru yaptığınız bölgede, alanınızda ihtiyaç varsa başvurular kabul edilmektedir.

Kısaca alanınızda ihtiyaç yoksa hiç çıkmayabilir görev, hatta yıllarca da çıkmayabilir. Ki çoğu il ve ilçede artık, çoğu alanda norm kadro fazlası öğretmen var. Yüzlerce hem de. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak gibi görünüyor.

Çünkü kadrolar doldu artık ülke genelinde çoğu alanda. Ücretli öğretmenliğe ihtiyaç da azaldı. Bundan 5-10 sene önceki duruma göre çok çok daha az ihtiyaç. Bazı alanlar hariç. Siz tercih ettiğiniz ilçe sayısını ve çeşitli sertifikalar alarak görev yapabileceğiniz alan sayısını arttırabilirsiniz. Böylelikle görev alma ihtimaliniz de artmış olur.

Özelikle 80 saatlik özel eğitim sınıf öğretmenliği alanı için sertifika alırsanız (halk eğitimi merkezleri vermekte) görev çıkma ihtimalini çok çok artırmış olursunuz. Çünkü bu alanda bayağı bir açık ve buna bağlı olarak da öğretmen ihtiyacı var.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak