Ücretli Öğretmenlerin Sözleşmesi Ne Zaman Sona Erer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için uygulanan ücretli öğretmenlik, eğitim adına vurulmuş en büyük darbelerden biridir. Ataması yapılmayan öğretmenler, ihtiyaç duyulması durumunda okullarda diğer öğretmenlerle aynı görevi yapıp, ancak hiç bir özlük hakkı bulunmayan ve sadece girdikleri fiili dersler karşılığında ücret almaktadırlar.
Peki ücretli öğretmenlerin sözleşmeleri, her sene yenileniyor mu? Ücretli öğretmenlerin sözleşmeleri ne zaman bitmektedir?

‘’Çeşitli nedenlerle öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı veya öğretmen ihtiyacı karşılanmakla birlikte, öğretmenin izin, rapor ve geçici görevlendirme gibi değişik nedenlerle ders görevlerini yerine getiremediği durumlarda eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi ve öğrencilerin derslerinin boş geçmemesi için öğretim üyelerine , diğer memurlara veya açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilmesi.”
Okullar öğretmen ihtiyaçlarını il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildiriyorlar ve öğretmenlik yapmak isteyenlerle ders saati üzerinden sözleşme imzalanıyor. Ücretli öğretmenler bir ay içerisinde kaç saat derse girerlerse o saat sayısının ek ders ücreti ile çarpımı kadar maaş alıyorlar. Ücretli öğretmenlerin sözleşmesi, öğretim yılı sona erdiğinde bitiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak