Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Ücretli öğretmenlerin sigorta prim gün sayısı ve ek ders ücretleri nasıl hesaplanıyor? Ücretli öğretmen prim gün sayısı hesaplaması nasıl yapılıyor? Ücretli öğretmenin ek ders ücreti ve prim gün sayısı hesaplama yöntemi?
Ücretli öğretmenlerin aylık sigorta primleri 16 gün olarak yatırılmaktadır. 2018 yılında bu konu ile ilgili yapılan son düzenlemeye göre eksik kalan kısımların gelir testi yaptırılarak ödenmesi zorunluluğu getirilmiştir.
"1- Uzman ve usta öğretici olarak çalıştırılanlardan resmi görevi bulunmayan ve haftada fiilen 40 saat ders okutanlara, eğitim öğretime destek görevi karşılığında ayrıca 8 saat olmak üzere haftada toplam 48 saat; uzman ve usta öğretici statüsü dışında çalıştırılanlardan resmi görevi bulunmayan ve haftada fiilen 30 saat ders okutanlara ise, eğitim öğretime destek görevi karşılığında ayrıca 6 saat olmak üzere haftada toplam 36 saat ek ders ücreti ödenmesi,
2- Uzman ve usta öretici olarak çalıştırılanlardan resmi görevi bulunmayanların sosyal güvenlik primi ödeme gün sayılarının, fiilen okuttukları her 5 saat ders için eğitim öğretime destek görevi karşılığında ayrıca ödenen ek ders ücreti de dahil olmak ve 30 günü asmamak kaydıyla, bir takvim ayı içerisinde hak kazandıkları brüt ek ders ücreti toplam tutarının prime esas günlük kazanç alt sınırına bölünmesi suretiyle hesaplanması,
3- Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen ve uzman ve usta öretici statüsünde çalıştırılanların dışında kalanlardan resmi görevi bulunmayanların sosyal güvenlik primi ödeme gün sayılarının ise, fiilen okuttukları her 5 saat ders için eğitim öğretime destek görevi karşılığında ayrıca ödenen ek ders ücreti de dahil olmak üzere bir takvim ayındaki ek ders saatleri toplamının 7,5 saate bölünmesi suretiyle hesaplanması gerektiği değerlendirilmektedir."
Memurlar.net