Ücretli Öğretmenler Nasıl İşten Ayrılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kısmi zamanlı öğretmenlerin (ücretli öğretmenlerin) işten ayrılış işlemleri nasıl yapılır? Yazımıza okul yöneticilerinin gözden kaçırabileceği ve önemli bir uyarıyla başlayalım. Peki nedir bu uyarı; Okul yöneticileri eğer 10 gün içerisinde ilgili ücretli öğretmenin işten ayrılışını SGK’ya bildirmez ise  idari ceza almaları kaçınılmazdır. İşten ayrılış bildirgesinin geç verilmesi ya da hiç verilmemesi halinde her durumda sigortalı başına brüt asgari ücretin 1/10’u tutarında idari para cezası uygulanır. Bu önemli uyarıyla başladıktan sonra ücretli öğretmen işten ayrılış bildirgesi nasıl yapılır?Şu şekilde sıralayabiliriz.


Dilekçenin Doküman Yönetim Sistemine (DYS)işlenmesi
İlçe milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları bölümüne üst yazı yazılması(DYS)
SGK Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi işlemleri
Adım 1 : SGK sigortalı işe giriş ve işten ayrılış bildirge sistemine giriş yapılır.
Adım 2 : Sigortalı işten ayrılış bildirgesi sekmesine tıklanır.
Adım 3 : Sigortalı bilgileri ilgili alanlara girilir.
Adım 4 : Sigortalı meslek ve diğer detay bilgileri girilir.
Adım 5 : Onay verme yapılır.
Adım 6 : Belge çıktısı alınır ve taraflara imzalattırılır. ( 2 nüsha )
İlgili ücretli öğretmenden istifa dilekçesi ( ücretli öğretmen örnek istifa dilekçesi ) alındıktan sonra dilekçe herhangi bir tarayıcı yardımıyla taratılır. Taratılan belge Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Gelen evrak bölümüne kaydedilir. Eğer Doküman Yönetim Sistemi’ne gelen evrak nasıl kaydedilir? Bilmiyorsanız ‘Doküman Yönetim Sistemi’ne gelen evrak nasıl kaydedilir?’ yazımızı okuyabilirsiniz. İstifa dilekçesi DYS’ye işlendikten sonra bulunduğumuz ilçe milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları bölümüne üst yazı yazılır. Örnek üst yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz.

Adım 1 : Artık SGK E-Bildirge kısmına geçebiliriz. Bilgisayar tarayıcı adres satırına https://uyg.sgk.gov.tr/SigortaliTescil/amp/loginldap yazıp giriyoruz.

ücretli öğretmen işten ayrılış bildirgesi
Adım 1
Kurum yetkilisinin T.C. kimlik numarasını Kullanıcı Adı bölümüne, sistem şifremizi, işyeri şifremizi ve en sağdaki kutucuğa ise 2 sayısını yazıp giriyoruz.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak