Ücretli Öğretmenler Kendi Bölümleri Dışında Görevlendirilebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenlik yapanlar, kendi bölümleri dışında görevlendirilebilir mi? Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde, alanı dışında farklı bir bölümde görevlendirilmesi yapılır mı? Ücretli öğretmenlik başvurularında, farklı bir alanda görevlendirme yapılıyor mu?

İşte yanıtı!

Eğitim fakültesi mezunu olmanız veya pedagojik formasyon sahibi olmanız, her alan için görevlendirileceğiniz anlamına gelmemekte. 

Talim ve terbiye kurulunun çizelgesine göre, öğretmenlik programı çıkışlı olsanız bile, mezuniyet alanınız itibariyle, görevlendirilebileceğiniz alanlar var, görevlendirilemeyeceğiniz alanlar var.

 Öğretmen çıkışlı olmayan veya ön lisans mezunu olan aday bir yerde görevlendirildiğinde, eğer görevlendirme yapılan alan, sizin alanınız ise veya sizin alanınıza yakın bir alansa, görevlendirilme yapılmaktadır.

Ama bunun haricinde ön lisans ilahiyat fakültesi mezunu birisi varken, tutup, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Seçmeli Kur'an-ı Kerim dersine, sırf aday, öğretmen çıkışlı diye, uzaktan yakından ilgisi olmayan bir alandan mezun olan birisini görevlendirmezler. Çünkü öğretmenlikte formasyon yani öğretmenlik meslek bilgisi tek başına bir alanda ders anlatmaya yeterli bir durum değil. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak