Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda, ders görevi karşılığında görev yapan ücretli öğretmenler, hangi sigorta kapsamına giriyor? Ücretli öğretmenler, emekli sandığı mı, yoksa SGK kapsamında mı görev yapıyorlar? Ücretli öğretmenlere sigorta yapılıyor mu? Ücretli öğretmenlerin sigortası nedir?
Ücretli öğretmenliğe ilişkin detaylar haberimizde
Ücretli öğretmenlik nedir?
Ücretli öğretmenlik, öğretmen açığı bulunan devlet okullarında, işledikleri ders başına ek ders ücreti alanlara denir. Aynı okulda kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle aynı görevi yapan, ancak diğer öğretmenlerin yararlandığı hiç bir özlük hakkına sahip olmayan öğretmenlere ücretli öğretmen denir.
Ücretli öğretmenler hangi sigorta kapsamına giriyor?
Ücretli öğretmenlerin yıllık izinleri bulunmamaktadır. Ücretli öğretmenler, SSK'lı olarak görev yapmaktadırlar. Aylık olarak 30 günden az da olsa yapılan bildirimleri emeklilikte dikkate alınmaktadır. 30 günlük prim sayısını doldurduktan sonra genel sağlık sigortası kapsamında sağlık yardımlarından yararlanabiliyorlar.
Ücretli öğretmenler ne kadar maaş alır?
Ücretli öğretmenler maaş karşlığında görev yapmamaktadırlar. Ücretli öğretmenlere, girdikleri ders saati karşlığında ek ders ücreti almaktadırlar. Ücretli öğretmen maaşları 2023 yılı itibariyle, ortalama olarak 9.770 TL civarındadır.
Devlet okullarında en az 10, 15, 20 yıl hizmet eden formasyon sahibi emektar ücretli öğretmenler var ve bu öğretmenlerin sigortaları tam yatmış olsaydı EYT'den faydalanabilirlerdi ama bazı emektar ücretli öğretmenler mağdur oldular.Uzun yıllar devlet okullarında eğitim veren formasyon sahibi emektar ücretli öğretmenlerin kadroları verilerek, ücretli öğretmenlik sistemine son verilmelidir, yazıktır emeklerine..