Ücretli Öğretmene Kadro Verilecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023 Yılı itibariyle, ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi? Ücretli öğretmenler kadroya geçebilecek mi? Ücretli öğretmene kadro var mı? Ücretli öğretmene kadro detayları nelerdir? Ücretli öğretmenlik sona erecek mi? Ücretli öğretmene kadro detayları nelerdir?
MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik yapanların en fazla merak ettiği konulardan biride, kadroya ne zaman geçecekleri sorusudur.
Son dedikodulara göre, 2023 yılı itibariyle 10 bin ücretli öğretmene kadro verileceği söylenmekte idi. Bakan Mahmut Özer bu konuya ilişkin son noktayı koyarak, canlı yayında yaptığı açıklama ile Ücretli Öğretmene kadro yönünde her hangi bir çalışmaları olmadığını açıkladı. 

Ücretli öğretmenler konusunda yöneltilen soruya da yanıt veren Bakan Özer, söz konusu öğretmenlerin kadro talebine ilişkin Millî Eğitim Bakanlığı'nın bir çalışmada bulunduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Onu daha önceden de açıkladık. Böyle bir çalışma yok.

Öğretmen alımında kullanılan tek yöntem KPSS ile öğretmen alımıdır. Onun için ücretli öğretmenlerin kadroya geçmesi veya öğretmen olarak atanmasıyla ilgili veya özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin kadroya geçmeleriyle ilgili hiçbir çalışmamız yok.

Tek bir kanal var; o kanalı da istikrarlı bir şekilde kullanacağız. Herkes KPSS'ye girecek ve atamaya başvuracak, puan sıralamasına göre yerleşecekler." bilgisini paylaştı. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber