Halk Eğitimde Usta Öğretici Olmak İçin Kaç Saat Eğitim Almak Gerekiyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Halk eğitim merkezlerinde, usta öğretici olmak için kaç saat eğitim almak gerekiyor? Halk eğitimde usa öğretici olma şartları nelerdir? Kaç saatlik eğitim sonrasında usta öğretici olunur? Halk eğitimlerde kaç saatlik eğitim sonrasında, usta öğretici olma hakkı tanınıyor?
Halk eğitimde usta öğretici olmak için; Bir alanda 786 saat içeriği aynı olan kurs sertifikalarınızın toplamı, 786 saat  ve belge ile mesleki eğitim olmalıdır. Merkeze başvuru yapıp, ustalık sınavına girip, ustalık belgesi alacaksınız. Sonrasında usta öğreticilik alıp, formasyon olduğu için oryantasyon gerekmeyecektir.
Görev almak istediğiniz halk eğitime, e-yaygın üzerinden Ağustos ayı itibariyle başvurular başladığında, başvuru yapıp onaylama sırasına göre size dönüş yapabilirler.  Kursiyer sayısı ilgi sayısına ulaşınca, kursunuz açılacaktır.

 
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak