Başka İlde Ücretli Öğretmenlik Yapılır mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenler yaşadıkları ilin dışında görev isteyebilir mi? Ücretli öğretmenler farklı ilden başvuru yapabilir mi? 
Başka ilden ücretli öğretmenlik başvurusu yapsam ne olur? Fraklı bir ilden ücretli öğretmenlik başvurusu yapsam kabul edilir mi? İkamet edilen ilin dışında, farklı bir şehirde ücretli öğretmenlik başvurusu yapılır mı?
Evet, başka iller için de başvuru ve tercih işlemi yapabilirsiniz. Bu konuda bir kısıtlama yok. Fakat aynı anda, farklı il ve ilçeleri için tercihte bulunamazsınız.

Ancak, "Eğitim öğretim dönemi boyunca aynı ücretli öğretmenin ihtiyaç duyulan ders veya sınıflara girmesi verim açısından yüksek olacağından dolayı okula yakın yerlerde oturan, ulaşım problemi olmayan kişiler daha çok sevilir ve istenir. Görev yerine yakın adreste oturanların sevilmesinin en büyük sebebi düşük maaşlardır. Bu işin maaşı yüksek olmadığından dolayı görev yerine uzak noktalarda oturanların ulaşım ve yiyecek masraflarının çok olacağı ve bunun bir süre sonra görevlendirilen kişinin görevi bırakması ile sonuçlanacağı tüm müdürlükler tarafından tecrübeyle sabit olarak bilinir ve bu kişilere görev vermek istenmez. Sözleşmesi süresince görevini devam ettiren öğretmenler hem müdürlük hem de okul idaresince daha çok sevilirler ve sonra ki dönemler için o öğretmenin tekrar görevlendirilmesini bizzat talep edebilirler."

Bu yüzden eğer ücretli öğretmenlik başvurusu yapacaksanız, ikamet ettiğiniz yerden başvuru yapmanız daha doğru olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak