Word'de İçindekiler Tablosu Nasıl Oluşturulur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İçindekiler tablosu, bir kitabın başındaki bölümlerin listesi gibidir. Belgedeki her bölümü ve o bölümün başladığı sayfa numarasını listeler. Gerçekten basit bir içindekiler tablosu şöyle görünebilir:

Microsoft Word'in ekran görüntüsü
Bölüm adlarını ve sayfa numaralarını yazarak manuel olarak içindekiler tablosu oluşturabilirsiniz, ancak bu çok fazla çalışma gerektirir. Ve eğer bölümlerinizi yeniden düzenlemeye veya daha fazla bilgi eklemeye karar verirseniz, her şeyi yeniden güncellemeniz gerekecek. Ancak doğru biçimlendirmeyle Word otomatik olarak içindekiler tablosu oluşturabilir ve güncelleyebilir.

1. Adım: Başlık stillerini uygulayın
Stilleri Uygulamak ve Değiştirmek dersimizi zaten okuduysanız , bunların belgenizin farklı bölümlerine profesyonel metin biçimlendirmesi eklemenin kolay bir yolu olduğunu biliyorsunuzdur. Stiller ayrıca başka bir önemli amaca da hizmet eder: belgenize gizli bir organizasyon ve yapı katmanı eklemek .

Bir başlık stili uygularsanız , Word'e belgenizin yeni bir bölümüne başladığınızı bildirmiş olursunuz. İçindekiler kısmını eklediğinizde her başlık için bir bölüm oluşturacaktır. Yukarıdaki içindekiler tablosunda her bölüm bir başlık stili kullanır, dolayısıyla dört bölüm vardır.

Bir başlık stili uygulamak için biçimlendirmek istediğiniz metni seçin, ardından Giriş sekmesindeki Stiller grubundan istediğiniz başlığı seçin .

2. Adım: İçindekiler tablosunu ekleyin
Şimdi kolay kısıma geçelim! Başlık stillerini uyguladıktan sonra içindekiler tablonuzu yalnızca birkaç tıklamayla ekleyebilirsiniz. Şeritteki Referanslar sekmesine gidin ve ardından İçindekiler komutunu tıklayın. Görüntülenen menüden yerleşik bir tablo seçtiğinizde içindekiler tablosu belgenizde görünecektir.

Microsoft Word'in ekran görüntüsü
Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi içindekiler tablosu, her bölümün nerede başlayacağını belirlemek için belgenizdeki başlık stillerini kullanır. Başlık 2 veya Başlık 3 stiliyle başlayan bölümler, çok düzeyli bir listeye benzer şekilde Başlık 1 stilinin içine yerleştirilecektir .

İçindekiler tablosu ayrıca her bölüm için bağlantılar oluşturarak belgenizin farklı bölümlerine gitmenize olanak tanır. Herhangi bir bölüme gitmek için klavyenizdeki Ctrl tuşunu basılı tutmanız ve tıklamanız yeterlidir .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak