Windows 11’de Menüler Nasıl Hızlandırılır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Menü Gecikmeyi Göster seçeneğini seçin. Değeri düşürmek ve menüyü hızlandırmak için Alt menü açılmadan önce gecikmeyi değiştir çubuğundaki kaydırıcıyı sola doğru sürükleyin . Ardından, Windows oturumunu kapatmak için Şimdi oturumu kapat seçeneğini seçin.
Windows 11'in menüleri zaten oldukça hızlı, ancak bu ipuçları onları daha da hızlı hale getirebilir.

Windows 11 menüleri, çoğu kullanıcının muhtemelen nadiren fark ettiği solma ve kaydırma animasyon efektlerine sahiptir. Bu tür efektler, menü görünümlerinde yaklaşık yarım saniye (400 milisaniye) olan kısa gecikmeler yaratır. 400 milisaniye özellikle fark edilir bir gecikme olmasa da, animasyon efektleri menüleri biraz yavaşlatmaya devam ediyor.

Ancak, menüleri hızlandırmanın yolları vardır. 400 milisaniyelik menü gecikmesini azaltabilir veya görsel efektlerini tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Windows 11'de menüleri bu şekilde üç yöntemle hızlandırabilirsiniz.

Windows 11, menü gecikme parametresini yapılandırmak için yerleşik bir ayara sahip değildir. Ancak, kayıt bir MenuShowDelay dizesi içerir, menüleri hızlandırmak için değeri ayarlayabilirsiniz. Bu kayıt defteri numarası için anahtar veya DWORDS eklemeniz veya silmeniz gerekmez. MenuShowDelay String için daha düşük bir değer ayarlamak için şu adımları izleyin :


Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni içeren bir klasörü getirmek için başlangıç ​​> Tüm uygulamalar > Windows araçları'nı tıklayın .
Windows Araçları dizininde, Regedit'i açmak için Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ne çift tıklayın.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi adres çubuğuna tıklayın ve mevcut yolu silin. Ardından bu anahtar konumunu bu adres çubuğuna yazın ve Enter'a basın :Computer\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Bunun için bir okuma kutusu çağırmak için MenuShowDelay String'e çift tıklayın .
Bu alandaki mevcut numarayı silin ve daha düşük bir değer girin. 0 girişi , animasyonları devre dışı bırakır, bu nedenle görsel efektleri korumak istiyorsanız 100 (milisaniye) gibi bir şey girin.
Yeni menü gecikme değerini kaydetmek için Tamam'ı seçin .
Ardından başlangıç ​​> performans > Windows11'de Yeniden Başlat'a tıklayın .

Şimdi Başlat menüsü ve diğer alt menülerin yanıt verme hızında küçük bir fark görebilirsiniz. Her zaman farklı değerlerle denemeler yapabilir ve hatta daha yüksek bir sayı girerek menüleri yavaşlatmayı deneyebilirsiniz (4000 maksimum değerdir). Varsayılan gecikmeyi geri yüklemek için, Sandık okuma MenuShowDelay dizesine 400 girin .

Winaero Tweaker, Windows'ta ince ayar yapmak için birçok özelleştirme seçeneği içeren bir yazılımdır. Aşağıda, kayıt defterini manuel olarak düzenlemeden menü gecikmesini değiştirmenize izin veren bir Gecikme menüsü Ayarı bulunmaktadır. Winaero Tweaker'ın Gecikme göster menüsü Olanağı ile menüleri nasıl hızlandırabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır :

Yazılım indirme bağlantısını içeren Winaero Tweaker sayfasına gidin.
Oradan Winaero Tweaker İndir bağlantısına basın .
Winaero Tweaker ZIP dosyasını ayıklayın ve ardından yazılımı yüklemek için ayıklanan klasörden kurulum sihirbazını açın. Windows 11'i Winaero Tweaker ile özelleştirme kılavuzumuzda eksiksiz kurulum talimatları bulunmaktadır.
Ardından, Başlat menüsünden veya masaüstü kısayoluna çift tıklayarak Winaero Tweaker'ı açın.
Winaero'nun gezinme kenar çubuğundaki davranış Ayarlar kategorisine basın .
Gecikme menüsünü göster Olanağı'nı seçin .
Değeri azaltmak ve menüyü hızlandırmak için kaydırıcıyı Alt menü solda görünmeden önce Gecikmeyi değiştir'e sürükleyin.
Ardından , Windows oturumunu kapatmak için Şimdi oturumu kapat seçeneğini seçin.
Windows 11'de tekrar oturum açın.
Şimdi farkı görmek için Windows 11'de bazı menüleri açmayı deneyin. Gecikmeyi göster menüsü Attitude için Bu sayfayı varsayılan ayarlara sıfırla'yı tıklatarak Winaero Tweaker'daki varsayılan gecikme değerini geri yükleyebilirsiniz . Veya bunun yerine çubuk kaydırıcıyı 400'e sürükleyin.

Windows 11'in animasyonlarını ve diğer efektlerini devre dışı bırakmak, menüleri hızlandırmanın başka bir yoludur. Bu efektleri devre dışı bırakmak, sistem kaynaklarını serbest bırakacaktır. Windows, efektleri özelleştirmek için seçenekler içerdiğinden, bunu yapmak için kayıt defterini düzenlemeniz gerekmez. Bunun yerine, Performans Seçenekleri penceresinden görsel efektleri aşağıdaki gibi devre dışı bırakın:

Görsel efektler sekmesini açmak için , zafer + R tuşlarına basın ve çalıştırmada Sistem Özellikleri Performansını girin. Ardından bu sekmeye erişmek için Tamam'ı tıklayın.
En iyi performans için ayarla radyo düğmesini seçin .
Performans Seçenekleri penceresi Uygula Düğmesine tıklayın.
Tamam çıkış performansı seçeneklerini seçin .
Görsel efekt değişikliklerini uygulamak için Windows 11 PC'nizi yeniden başlatın.
En iyi performans için ayarla seçeneği , tüm efektleri devre dışı bırakarak daha fazla RAM'i boşaltır. Başlat menüsünün animasyonlarını daha özel olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için, Görsel efektler Sekmesinde Animate denetimlerini ve Windows'taki öğeleri onay kutusunu devre dışı bırakın.

Menü gecikmesini azaltır veya onlar için animasyon efektlerini kapatırsanız, Windows 11'in menüleri biraz daha hızlı ve eskisinden daha duyarlı. Bu, Windows 11'i büyük ölçüde hızlandırmayabilir. Ancak gecikme süresini 100 milisaniyenin altına ayarlarsanız menüleri açarken küçük bir fark göreceksiniz.

Kaynak : www.makeuseof.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak