WhatsApp Telefon Depolama Alanını Nasıl Boşaltılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Meta'nın WhatsApp'ı çevrimiçi iletişimin önemli bir aracı haline geldi. Telefon numarasına dayalı iletişim sistemi, ana akım haline geldiğinden beri mobil operatör mesajlaşmasının iyi bir alternatifi olmuştur.

Peki sadece WhatsApp için ne kadar alan feda etmeye hazırsınız? Neden bu kadar çok yer kaplıyor ve bunu düzeltmek için tam olarak ne yapabilirsiniz? WhatsApp'ın akıllı telefonunuzda daha az depolama alanı kaplamasını nasıl sağlayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


 Otomatik İndirmeleri Devre Dışı Bırakın
WhatsApp'ı ilk yüklediğinizde, varsayılan ayarları, Wi-Fi'ye bağlandığınızda medyayı otomatik olarak indirecek şekilde ayarlanmıştır. Bu medya, özellikle büyük ve aktif bir grup sohbetindeyseniz, telefonunuzu gerçekten tıkayabilir.

Bu nedenle yapmanız gereken ilk önleyici şey otomatik indirmeleri kapatmaktır. Bunu iPhone'da nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

WhatsApp'ı açın ve menünün sağ alt köşesindeki Siz'e dokunun.
Depolama ve Veri'ye dokunun ve Medya Otomatik İndirme bölümüne gidin .
Medya türünün her satırına dokunun ve Asla'yı seçin .

İsteğe bağlı: Yalnızca ses için Wi-Fi'yi seçebilirsiniz.
Bunu bir Android telefonda yapmak için şu adımları izleyin:

WhatsApp'ı açın ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun .
Ayarlar'ı seçin , Depolama ve veri'yi seçin ve Medya otomatik indirme bölümüne ilerleyin .
Mobil verileri kullanırken öğesine dokunun ve tüm medya türlerini kapatın.
Wi-Fi'ye bağlanıldığında öğesine dokunun ve istediğiniz medya türlerini kapatın.

2. WhatsApp Medya Dosyalarını Sil
Otomatik indirmeleri devre dışı bıraktıktan sonra yapmanız gereken bir sonraki şey, ihtiyacınız olmayan medya dosyalarını bulup silmektir. Fotoğrafları ve videoları telefonunuzun galerisine kaydederseniz, bunları doğrudan oradan silebilirsiniz. Ancak WhatsApp'ın medyasını uygulama içinden yönetirseniz daha kolay olur.

Önemli bir şeyin silinmesini önlemek için bunu yapmadan önce sohbetlerinizi yedeklemelisiniz. WhatsApp sohbetlerini Android kullanıcıları için Google Drive'a yedeklemeye yönelik bir kılavuzumuz var .

WhatsApp, WhatsApp'ın telefonunuzdaki diğer uygulamalara göre ne kadar yer kapladığını gösteren bir medya yöneticisine sahiptir. Ayrıca sohbetleri ve medyayı kapladıkları alana göre de düzenler. İşte nasıl kullanılacağı:

WhatsApp ayarlarında Depolama ve Veri'ye gidin ve Depolamayı Yönet'i seçin .
5 MB'tan büyük medya dosyalarını görmek için Öğeleri İncele ve Sil bölümünü kullanın . Artık ihtiyacınız olmayanları seçin ve silin.
Depolamayı Yönet'e geri dönün .
Sohbetler ve Kanallar bölümüne ilerleyin ; tüm sohbetlerinizin kapladığı alana göre sıralandığını göreceksiniz.
Sohbetlerden herhangi birine dokunduğunuzda, medya dosyalarını özellikle sohbet bazında silebilirsiniz.

Depolamayı Yönet sayfası iPhone ve Android telefonlarda aynıdır.

3. Kaybolan Mesajları Açın
Meta, 2020'de WhatsApp'a kaybolan mesajları tanıttı ve özelliği, kullanıcıların bu özelliği tüm sohbetler veya belirli sohbetler için varsayılan olarak açmasına izin verecek şekilde genişletti. Ancak bu özellik yalnızca gizlilik nedeniyle yararlı olmakla kalmıyor, aynı zamanda alanı yönetmenin de harika bir yoludur.

Kaybolan mesajları etkinleştirme seçeneğini WhatsApp ayarlarının Depolamayı Yönet bölümünde bulacaksınız . Bunu , iPhone'da Siz > Depolama ve Veri'ye veya Android telefonda Ayarlar > Depolama ve Veri'ye dokunarak bulabilirsiniz .

Kaybolan Mesajları Aç'a dokunun ve gönderdiğiniz ve aldığınız mesajların kaybolacağı varsayılan geri sayımı ayarlamak için Varsayılan Mesaj Zamanlayıcısı'nı seçin. Daha seçici olmak istiyorsanız, kaybolan mesajları hangi sohbetlere yerleştirmek istediğinizi seçmek için Zamanlayıcıyı Sohbetlere Uygula'ya dokunun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak