Uygulamalardaki Durmaya Zorla Ne Anlama Geliyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir uygulamayla ilgili bir sorununuz varsa, "Zorla Durdur" ve "Önbelleği Temizle" yapmanız gerekebilir. Ama bu neden yardımcı oluyor? "Zorla durdurma" nedir ve önbellek nedir?

Android akıllı telefonunuzdaki bir uygulamayla ilgili bir sorununuz varsa, bunu düzeltmek için “Zorla Durdur” ve ardından “Önbelleği Temizle” yapmanız gerektiğini okumuş olabilirsiniz. Ve aslında, yapmanız gereken tam olarak bu olabilir. Ama bu neden yardımcı oluyor? “Zorla durdurma” ne yapar ve önbellek nedir? Açıklamama izin ver.

Durmaya Zorla
Android'in kalbinde Linux çekirdeği vardır, bir sürü başka kaynakla birlikte belleği ve süreçleri yönetmekten sorumlu bileşendir. Bir uygulamayı ne zaman başlatırsanız, aslında bir Linux sürecini başlatmış olursunuz.

İşlem, bir program (uygulama) için mantıksal bir kapsayıcıdır. Çekirdek tarafından başlatılır ve sistem kaynaklarını (bellek ve CPU zamanı dahil) çalışan tüm uygulamalar arasında paylaşmanın bir yolu olarak kullanılır. Her işlemin, PID (İşlem Kimliği) olarak bilinen bir kimliği vardır; bir öncelik, ne kadar önemli; kendi adres alanı artı fiziksel belleğin ilgili sayfaları; ve bazı durum bilgileri: koşuyor (veya çalıştırılabilir), uyku, durdurulmuş ve zombi.

Süreçler ve konular 
Çekirdeğin görevi, CPU zamanını programlamak ve çalışabilmesi için sürece bellek tahsis etmektir. Çalışma şekli, çekirdeğin çalışan işlemlerin her birine CPU zamanı dilimleri vermesidir. Bir işlem uyuyorsa (ağdan veri gibi bir şey beklediği için), o zaman herhangi bir CPU zamanı almaz. İşlemlerin bu hokkabazlığı milisaniye düzeyinde, çok hızlı bir şekilde devam eder ve tıpkı bir karikatürün kareleri gibi, pürüzsüzlük ve aynı anda çalışan birden çok program görüntüsü elde edersiniz.

Son olarak, bir uygulama çıktığında, çekirdek, uygulama tarafından kullanılan tüm kaynakları (açık dosyalar, ayrılmış bellek vb.) temizler ve sonunda o uygulama için oluşturulan işlemi siler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber