Türkiye'de Çocuk Olmak: "Bu Fotoğraflardaki Çocukların Hiç Biri 23 Nisan'ı Kutlayamadı"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bugün 23 Nisan ve bu yazıda adından bahsettiğimiz ya da bahsedemediğimiz ancak artık hayatta olmayan çocukların hiçbiri kutlayamadı bayramını!
 Aladağ’da cemaat yurdunda yanarak can verenlerin fotoğrafı! Takipçisiyiz denildi, mutlaka cezası verilecek denildi unutuldu…

Peki bu çocukları hatırladınız mı?
Leyla’yı mesela? Unuttunuz mu o kocaman güzel gözlerini? Öldürüldüğünde daha 4 yaşındaydı! O’nu kaçıranlar aç bıraktığı için öldüğü açıklaması yapıldı.


Eylül’ü unuttunuz mu peki? Günlerce arandı Eylül! Gözümüzde yaş kalmadı. Küçücük bedeninde yapılmadık vahşet kalmamıştı. Daha 8 yaşındaydı katledildiğinde.

Eylül cinayeti
Sedanur‘u da elindeki pankartını da hiç unutmadık.”Okumak özgürleştirir.” diyordu ama biz O’nu da koruyamadık.

Sedanur okumak özgürlüktür
Bu pırıl pırıl çocuğun adı: Oğuz Arda Sel! Bindiği tren hem O’nun hem babasının sonu oldu! Geride kalan anne hala oğlu için adalet savaşı veriyor.

Oğuz Arda Sel 
Tekirdağ çorlu tren kazasında hayatını kaybetti
Bu isimler sadece birkaçı! Adını sayamadığımız daha niceleri var. Peki bitiyor mu? Elbette bitmiyor! Kötülük sürekli besliyor kendini. Peki ya Rabia Naz? Şimdilerde bir baba savaş veriyor. 11 yaşında kaybettiği kızı için! Deli deseler de o inatla devam ediyor, adalet için kızının katilinin bulunması için!

Rabia Naz Vatan

Bugün 23 Nisan ve burada adından bahsettiğimiz ya da bahsedemediğimiz ancak artık hayatta olmayan çocukların hiçbiri kutlayamadı bayramını!

Kutlayabilenler okullarda, meydanlarda, AVM’lerdeydi. Sporda, sanatta, edebiyatta, bilimde başarılı birçok çocuğumuzu izledik televizyonda.

Bir program vardı ki paylaşım rekorları kırdı. Pırıl pırıl, başarılı mı başarılı bir kız çocuğu “Ne olmak istiyorsun?” sorusuna “Köln’de tıp okumak istiyorum. Sonra belki Alman vatandaşı olurum.” dedi ve ortalık karıştı. Bir kısmı tebessüm etti bir kısmı kızdı.


Kaynak: https://indigodergisi.com/2019/04/turkiye-cocuk-olmak-bu-cocuklar-23-nisani-kutlayamadi/?fbclid=IwAR0FJRXkBlbd8JqXkAEa2PokdLSxJQ3v6GmgwPTTuffODKBByNZ_kAy5fv0

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak