İnternet Kotam Neden Çabuk Bitiyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğu insan normal bir ayda ne kadar veri kullandıklarını bilmez. Ne kadar kullandığınızı öğrenmenin en kolay yolu, mevcut operatörünüze veya doğrudan telefonunuzdan kontrol etmektir.
iPhone'da Ayarlar – Hücresel'e gidin ve telefonunuzu etkinleştirdiğiniz andan itibaren kümülatif kullanımınızı gösterecektir. Belirli bir tarihten itibaren kullanımı izlemek istiyorsanız, İstatistikleri Sıfırlamanız gerekir. Android'de bu biraz daha basittir; belirli bir tarih aralığı için toplam kullanımı görmek için Ayarlar – Veri kullanımı bölümüne gidin.
Daha Hızlı Bir İnternet Daha Fazla Veri Kullanır mı?

Asıl soru, daha yüksek internet hızları daha fazla veri kullanacak mı? Teknik olarak hayır ama mantıksal olarak ve gerçekte evet. Her şeyden önce, yavaş ve hızlı bir ağda aynı şeyi yapmak, tam olarak aynı miktarda veriyi kullanacaktır. 200 MB'lık bir fotoğrafın indirilmesi her zaman 200 MB gerektirir. Ancak, hız ne kadar yüksek olursa, dosya indirme veya yükleme gibi bir görevi o kadar hızlı tamamlayabilirsiniz. Bu, yüksek hızlarınız varsa aynı süre içinde daha fazlasını yapabileceğiniz ve daha fazla veri tüketebileceğiniz anlamına gelir. Doğal olarak daha fazlasını yaparsınız ve muhtemelen daha yüksek kaliteli akış kullanırsınız.

İnternet hızını artırdığınızda, arka plan verilerinin tüketim hızı da artacaktır. Örneğin, You Tube'da videolara göz atarken videonun tamamını izleyemeyebilirsiniz. Veri indirme hızı yüksekse, yalnızca bazı kısımlarını izlemiş olmanıza rağmen videonun tamamı ara belleğe alınır. İnternet hızı daha yavaş olsaydı, videonun fazladan izlenmeyen kısmını indirmezdi. Bu aynı zamanda, bir web sayfasına tıkladığınızda ve hız yüksek olduğunda, grafikler ve widget'lar da dahil olmak üzere tüm sayfanın anında yükleneceği anlamına gelir. Bu nedenle, internetiniz yavaş olsaydı sahip olacağınızdan daha büyük bir sayfa indirirsiniz. Daha yavaş bir internetiniz olsaydı, bir sayfada daha erken vazgeçebilir ve otomatik olarak toplam indirme daha az olurdu.

Bu nedenle, daha hızlı ağ kendi başına daha fazla veri kullanmasa bile, tüketiminizdeki değişiklik ve daha büyük sayfa yüklemeleri daha fazla veri kullanmanıza yol açacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak