Bilgisayarda Klavye Kilidi Nasıl Açılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Klavyenin kilidini açmak için, Filtre Tuşlarını kapatmak veya Kontrol Panelinden Filtre Tuşlarını devre dışı bırakmak için tekrar sağ SHIFT tuşunu 8 saniye basılı tutmanız gerekir . Klavyeniz doğru karakterleri yazmıyorsa, NumLock'u açmış olabilirsiniz veya yanlış bir klavye düzeni kullanıyorsunuzdur.

Klavye kilitli ve hiçbir şey yazamıyor musunuz? Klavyeyi istemeden kilitlediyseniz ve nasıl yaptığınızı hatırlayamıyorsanız, bu sorun giderme eğitimini izleyin ve Windows 10/8/7 bilgisayarınızda klavyenin kilidini açabilmelisiniz.

Başlamadan önce, belirli tuşların veya tüm klavyenin fiziksel olarak bozulup bozulmadığını bulmanız gerekir. Harici USB/PS2 klavye için farklı bir bilgisayara bağlayabilirsiniz. Sorun devam ederse, klavyeniz fiziksel olarak hasar görmüş olabilir. Aksi takdirde, bir yazılım sorunu olmalı ve aşağıdaki adımlarla düzeltebilirsiniz.

1. Adım: Filtre Tuşlarını Kapatın

Klavyenizin tamamı kilitliyse, yanlışlıkla Filtre Tuşları özelliğini açmış olabilirsiniz. Sağ SHIFT tuşunu 8 saniye basılı tuttuğunuzda bir ses duymalısınız ve sistem tepsisinde “Filtre Tuşları” simgesi belirecektir. Tam o sırada klavyenin kilitli olduğunu ve hiçbir şey yazamadığınızı göreceksiniz.

Klavyenin kilidini açmak için, Filtre Tuşlarını kapatmak veya Kontrol Panelinden Filtre Tuşlarını devre dışı bırakmak için tekrar sağ SHIFT tuşunu 8 saniye basılı tutmanız gerekir .

2. Adım: NumLock'u Kapatın

Klavyeniz doğru karakterleri yazmıyorsa, NumLock'u açmış olabilirsiniz veya yanlış bir klavye düzeni kullanıyorsunuzdur. Bu sorunu çözmek için NumLock'u devre dışı bırakmanız veya aşağıdaki öğreticileri izleyerek klavye düzeninizi değiştirmeniz gerekir:

Dizüstü Bilgisayar Klavyesinde NumLock'u Devre Dışı Bırakmanın 3 Yöntemi
Windows 10'da Klavye Kısayolunu Kullanarak Giriş Dili Nasıl Değiştirilir
3. Adım: Klavye Sürücüsünü Yeniden Yükleyin veya Güncelleyin

Hatalı veya güncel olmayan bir sürücü nedeniyle klavye kilitlenebilir. Klavyenizi tekrar çalışır duruma getirmek için klavye sürücüsünü yeniden yüklemeniz veya güncellemeniz gerekebilir. Bu adımları takip et:

Aygıt Yöneticisi'ni açın ve Klavyeler kategorisini genişletin . Bilgisayarınızın klavyesine sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle veya Aygıtı kaldır öğesini seçin .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber