Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilgisayar üzerinden, ekran görüntüsü nasıl alınıyor? Bilgisayarda ekran görüntüsü alma adımları neler? Bilgisayarda ekran görüntüsünü nasıl alabilirim? 
Bilgisayar üzerinden ekran görüntüsü almanın bazı yöntemleri vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz?
Ekran görüntüsü almak gençlerin ve ebeveynlerin sahip olması gereken önemli bir beceridir. Bu makale size cep telefonunuzda, bilgisayarınızda ve tabletinizde bir görüntünün ekran görüntüsünü nasıl alacağınızı gösterecektir.  Ekran görüntüleri yalnızca bilgisayar programlarını göstermek ve internet bağlantınız olmadığında çevrimiçi kaynaklara erişmek için yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda siber zorbalığın kanıtlarını kaydetmek için de gereklidir.

Ekran görüntülerinin, ekran görüntüsünü alan kişinin suçlayıcı fotoğraf ve mesajları kopyalamasına izin vermesi nedeniyle zorbalığı teşvik etmek için kullanılabileceği kabul edilmelidir. Ancak bir gencin siber zorbalık durumlarıyla baş etmeye hazır olması için, ekran görüntüsü alarak siber zorbalığın kanıtlarını nasıl kaydedeceğini bilmesi çok önemlidir.
Ekran Görüntüsü Almak için şu adımları izleyiniz?
 

Tüm ekranın ekran görüntüsünü almak için PrtScn düğmesine/ veya Print Scrn düğmesine basın : Windows kullanırken, Print Screen düğmesine basmak (klavyenin sağ üst köşesinde bulunur) tüm ekranınızın ekran görüntüsünü alacaktır.

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Tüm ekranın ekran görüntüsünü almak için PrtScn düğmesine/veya Print Scrn düğmesine basın : Windows kullanırken, Print Screen düğmesine basmak (klavyenin sağ üst köşesinde bulunur) tüm ekranınızın ekran görüntüsünü alacaktır. Bu düğmeye basmak aslında ekranın görüntüsünü panoya kopyalar. Nereye gidiyor? Görüntüyü görüntülemek, düzenlemek veya kaydetmek için Word, Paint veya başka bir görüntü düzenleme programını açmanız gerekir. Örneğin, Word'ü açın ve Ctrl ve v tuşlarına tıklayın . Bu, fareye sağ tıklayıp yapıştır seçeneğini seçmek yerine kullanılan bir kısayoldur. Yalnızca etkin pencereyi yakalamak istiyorsanız Alt ve PrtScn düğmelerine birlikte basın ve yukarıdaki gibi belgenize yapıştırın.
Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Ekran görüntüsü almak ve düzenlemek için Ekran Alıntısı Aracı programını kullanın: Ekran Alıntısı tuşunu bulmakta veya kullanmakta zorluk yaşıyorsanız Ekran Alıntısı Aracını kullanmayı tercih edebilirsiniz.Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?Snipping Tool, Windows 7, Windows Vista ve diğer birçok Windows ürününde ücretsiz olarak bulunan bir programdır . Yeni'ye tıklayıp ardından ekran görüntüsü almak istediğiniz alanı seçerek kolayca ekran görüntüsü almanıza olanak tanır. Daha sonra vurgulayıcı ve kalem araçlarını kullanarak ekran görüntüsünü düzenleyebilirsiniz. Ekran Alıntısı Aracı, ekran görüntüsü almanıza yardımcı olacak çok sayıda araçtan yalnızca biridir.
Özellikle bazı dizüstü bilgisayarlarda PrtScn anahtarı bulunmayabilir. Makinenizle birlikte gelen kullanım kılavuzunda, ekran görüntüsü almak için kullanılabilecek farklı tuş kombinasyonlarına ilişkin talimatlar bulunmalıdır.

Mac
Tüm ekranın ekran görüntüsünü almak için Command, Shift ve 3 tuşa birlikte basın: Mac kullanırken Command, Shift ve 3 tuşlarına birlikte bastığınızda tüm ekranınızın ekran görüntüsü alınır. Bu ekran görüntüsü otomatik olarak masaüstünüze kaydedilecektir. Seçilen bir alanın ekran görüntüsünü almak için Command, Shift ve 4 tuşa birlikte basın .
Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Ekran görüntüsü almak için Tutma aracını kullanın: Mac'teki klavye kısayollarına bir alternatif, Tutma aracını kullanmaktır. Grab, Mac'lerde ücretsiz olarak bulunan bir programdır. Yakala'yı tıklayıp ardından almak istediğiniz ekran görüntüsü türünü seçerek kolayca ekran görüntüsü almanıza olanak tanır. Grab, ekran görüntüsü almanıza yardımcı olacak çok sayıda araçtan yalnızca biridir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak