Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Nasıl Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birisi sizi aradığında meşgul/ulaşılamaz sesini nasıl devre dışı bırakırsınız? Birisi aradığında telefonunuza cevap vermemek için, sizin ulaşamayacağınız cep telefonunuzu nasıl yapacağınıza dair birkaç basit püf noktası vardır.
Öyleyse, en baştan başlayarak - Telefon görüşmelerine katılma havasında olmadığınızda ne yapmalısınız veya telefonunuzun ulaşılmaz olması için ne gibi numaralar yapıyorsunuz? Cep telefonunu kapat? Bu, arayan kişiye, aramasından bilerek kaçındığınız konusunda bir fikir verecektir. O zaman başka hangi seçeneklerimiz var? Basit çözüm, telefonunuzu erişilemez hale getirmek için bir numaradır. İstemediğinizde aramaları yanıtlamaktan kurtulmanın en iyi yolu budur ve arayan kişi bunu bile bilmez. 

Ve bunu cep telefonunuzda yapmak, yalnızca cep telefonunuzu erişilebilir değil, nasıl yapacağınızla ilgili en iyi püf noktalarını bildiğiniz zaman mümkündür. Bu hilelerden bazıları aşağıda belirtilmiş ve açıklanmıştır.
1. Uçak/Uçuş Modu
Cep telefonunuzu erişilemez hale getirmenin en kolay yolu, onu uçak veya uçuş moduna almaktır. Arayanı ve ulaşılamadığınız mesajını gönderme ve bunun bir ağ hatası veya cihazdaki başka herhangi bir teknik arıza nedeniyle olabileceğini düşünmelerini sağlama işini yapacaktır.

Bu numarayı yapmak için cep telefonunuzun en üstteki hızlı ayarlar çubuğuna bakın ve uçak veya uçuş modu seçeneğini bulacaksınız. Bir telefonun güç düğmesini yaklaşık 2 saniye basılı tutarak da bulabilirsiniz. Etkinleştirin ve işiniz bitti. Bu, telefonunuzu erişilemez hale getirmek için en iyi numaralardan biridir.

2. Mobil Ağı Değiştirin
Mobil şebekeyi değiştirmek de arayana herhangi bir ipucu vermeden işi başarıyla yapacaktır. Ayrıca yapılması nispeten kolaydır. Tek yapmanız gereken sistem ayarlarına gitmek. Orada mobil ve ağ ayarlarını bulacaksınız. Oraya vardığınızda manuel seçime tıklayın ve size ait olmayan herhangi bir ağı seçin. Bunu yaptığınız an telefonunuza ulaşılamayacak. Bu ayarı devre dışı bırakmak için daha sonra gerçek mobil ağınızı seçebilirsiniz. Telefonunuzu erişilemez hale getirmenin daha fazla püf noktası olsa da, bu güvenilir olanlardan biridir.

3. Ağ Modunu Değiştirin
Şebeke modunu değiştirmek, telefonunuzu erişilemez hale getirmek için başka bir yararlı numaradır. Varsayılan olarak, akıllı telefonunuz mevcut en iyi ağı otomatik olarak seçer ve en güçlü olanı otomatik olarak seçer. Ancak şebekenin manuel seçimini de yapabilirsiniz ve mevcut olmayan bir şebekeyi seçmeniz durumunda, bu numaranıza ulaşılamaz hale gelecektir.

Telefonunuzu erişilemez kılmak için bu hileleri etkinleştirmek için cihazınızın Ayarlar'ına gitmeniz, ardından ağ ayarlarını seçmeniz ve bunun içinde ağ seçimi altında 'Manuel' seçeneğini seçmeniz gerekir. Bu, numaranızı ulaşılamaz hale getirecektir. Ardından, aynı ayara geri dönebilir ve çağrı almaya başlamak için çalışan ağı seçebilirsiniz.

4. Çağrı yönlendirme
Telefonunuzu ulaşılamaz hale getirmenin diğer püf noktaları, aramayı süresi dolmuş bir numaraya yönlendirmektir. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan tek şey eski ve süresi dolmuş bir numara. Sadece cep telefonunuzun arama ayarlarına gidin, orada aramaları yönlendirme seçeneğini bulacaksınız. Orada kullanılmayan ve süresi dolmuş numarayı girin. Ancak, arayanın yönlendirilmekte olan aramayı bilebileceğini ve bunu bilerek yaptığınızı tahmin edebileceğini unutmayın.

5. Sim Kart Numarası
Sim kartınızı çıkarıp tekrar takmak da telefonunuzu ulaşılamaz hale getirmek için etkili bir numaradır. Tek yapmanız gereken SIM kartı çıkarmak, telefonunuzu kapatmak ve sim kartı tekrar takmak. Bu, cihazınızı yeniden başlatana kadar numaranıza erişilemeyecektir.

7. Üçüncü Taraf Uygulamaları
Uygulama mağazalarında “ Phone Signal Jammer ”, “ PilferShush Jammer ” gibi bazı uygulamalar ve bunların hücre alımını engelleyebileceğini iddia eden daha birçok benzer uygulama var, bu da numaranıza ulaşılamıyor. Bu uygulamaların kullanımı ücretsizdir ve yalnızca Android'de mevcuttur, ancak işlevleri cihazdan cihaza değişir, böylece cihazınızda test edebilir ve çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.

8. Pili Çıkarın

Cihazı kapatmadan akıllı telefonunuzun pilini çıkarırsanız, bu, telefonunuzu ulaşılamaz hale getirmek için bir numara olarak çalışabilir. Cep telefonunuz sadece bu küçük numarayı yaparak ulaşılamaz hale gelecek ve bunu başka bir son derece kolay yöntem haline getirecek.

Bataryayı çıkardıktan sonra telefonunuz otomatik olarak kapanacaktır. Bundan emin olmak için başka herhangi bir cihazdan cep telefonu numaranızı arayarak kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzu pili neden çıkardığınız konusunda tutmayı unutmayın, aksi takdirde bu numara çalışmaz.

9. Alüminyum Folyo
Cep telefonunuzu alüminyum folyoya sarın. Aptalca ve çalışmayan bir DIY gibi gelebilir, ancak zayıf ağ bağlantısına neden olduğu için hile yapar. Bu hileleri yapmak telefonunuzu ulaşılamaz hale getirir, akıllı telefonunuzun radyo anteni herhangi bir mobil şebeke alamaz ve alüminyum folyoya sardığınızda cihazınızın herhangi bir sinyal alması zorlaşır. Bu nedenle arayan kişi “bu numara kapsama alanı dışındadır; lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!"

Evinizde alüminyum folyo yoksa cep telefonunuzu çelik bir kutuya koymayı deneyin. Bu da, telefonunuzun verimli bir şekilde erişilememesi için aynı püf noktalarını yapacaktır.

10. Numarayı Engelle
Telefonunuzu ulaşılamaz hale getirmeye yönelik bu hile biraz risklidir ve genellikle yalnızca Android cihazlarda çalışır. Bazı android cihazlar, numarayı bloğa yazarken “aradığınız numara şu anda meşgul” mesajını veriyor. Ancak, bazı Android cihazlar, engelleme sırasında numaranın ulaşılamadığını arayan kişiyi bilgilendirir.

İlk olarak, diğer veya alternatif numaralarınızı engelleyerek ve ardından bu numaradan cihazınızı arayarak telefonunuzu nasıl erişilemez hale getireceğinize dair bu püf noktalarını kontrol etmek en iyisidir. Gönderilen mesaj ulaşılamaz bir cihazdansa, aramasını atlatmak istediğiniz numarayı kolayca engelleyebileceğiniz için tebrikler.



 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak