Youtube Kanalı Nasıl Büyütülür?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aşağıda, YouTube takipçi sayımızı yaklaşık 200.000 aboneye ulaştırmak için kullandığımız taktikleri tam olarak size anlatacağız. Tıklama üreten YouTube küçük resimleri oluşturmaktan karşı konulamaz video başlıkları yazmaya kadar, platformdaki büyümenizi hızlandırmanın tüm gizli yollarını size göstereceğiz.

YouTube kanalınızı büyütmek için izlenmelere , izlenme elde etmek için de trafiğe ve abonelere ihtiyacınız olacak. Aşağıda size gösterdiğimiz her şey, daha fazla kişinin videolarınızı izlemesini, profilinizi ziyaret etmesini ve içeriğinizle etkileşim kurmasını sağlamaya odaklanır.
YouTube Kanalınızı Büyütmek İçin 16 Strateji
Aşağıda, bu kılavuzda 16 YouTube büyüme stratejisini ele alacağız, ancak YouTube kanalınızı büyütmek için her taktiği uygulamanız gerektiğini düşünmeyin; yalnızca birkaç tanesini denemek, abone sayınızı hızla artırma potansiyeline sahiptir.

1. Doğru Anahtar Kelimeleri Hedefleyin
YouTube (Google gibi) bir arama motorudur ve dünyanın en popülerlerinden biridir. İçerik oluşturucular , YouTube'a her dakika 500 saatlik video yükler ; bu çok büyük bir rekabettir. Halihazırda sadık bir Twitter takipçiniz veya e-posta listeniz yoksa, içeriğinizi arama için optimize etmediğiniz sürece kimse içeriğinizi bulamaz.

İdeal olarak, profilinizde, video başlıklarında ve açıklamalarında aylık tonlarca arama alan ancak rekabeti çok az olan anahtar kelimeleri hedeflemek istersiniz. Söylemesi yapmaktan daha kolay.

İlk olarak, umut verici arama hacmine sahip anahtar kelimeleri bulmak için Anahtar Kelime Aracı (çok açıklayıcı) gibi bir anahtar kelime araştırma aracı kullanın . Ardından, tahmini rekabetini değerlendirmek için TubeBuddy gibi bir araç kullanın. Yine, yüksek arama hacmi ile düşük rekabetin hassas dengesine sahip anahtar kelimeler arıyorsunuz.

2. Profilinizi Optimize Edin
Hangi anahtar kelimeleri hedeflemek istediğinizi öğrendikten sonra, profilinizi optimize etmenin zamanı geldi. Bu, veri alanlarınızı doldurmayı ve anahtar kelimeleri doğru yerlere eklemeyi içerecektir.

Örneğin, YouTube Kanalınızın adına önemli bir anahtar kelime eklemek isteyebilirsiniz. SEO (arama motoru optimizasyonu) ipuçları etrafında bir YouTube kanalı oluşturacak olsaydınız, “Kyle's Channel” yerine “SEO Guru” adlı bir kanala sahip olmak size arama sonuçlarında önemli bir artış sağlayacaktır.

"Hakkımızda" bölümünüzü tamamlayın. Özellikle ilk 48 karakter olmak üzere, ekleyebildiğiniz alakalı anahtar kelimeleri ekleyin (çünkü bu, YouTube arama sonuçlarında görüntülenecektir). Arama değerinin ötesinde, profil sayfanız, yepyeni ziyaretçilere neyle ilgili olduğunuzu anlatmak için iyi bir yerdir. Neler sunduğunuzu öğrenmek için tüm videolarınıza göz atmalarını beklemeyin; onlara tam olarak kanalınızda neler bulabileceklerini söyleyin.

3. Birinci Sınıf YouTube Küçük Resimleri Oluşturun
Video küçük resminiz, muhtemelen tüm YouTube kanalınızın tıklamayı en çok etkileyen öğesidir. Videolarınız ana sayfalarında veya arama sonuçlarında açıldığında ziyaretçilerin göreceği ilk şey budur. Evet, kanalınız ve başlığınız da önemlidir, ancak her kullanıcı önce küçük resminizi görecektir.

En önemli unsursa, muhtemelen onu optimize etmek için oldukça fazla zaman harcamalısınız. Videonuzdan önceden doldurulmuş bir ekran görüntüsü almayın; bu sıradanlık ve bilinmezlik için bir reçetedir. Bunun yerine, her video için benzersiz özel küçük resimler oluşturmak üzere Canva veya Photoshop kullanarak zaman harcayın.

Youtube küçük resim örnekleri
YouTube küçük resimleri, trendlere ve stillere göre değişebilir. Ortak özellik, göz alıcı görseller ve ne olacağına dair net bir vaattir.
Yukarıdaki ekran görüntüsündeki videoların, izleyicileri cezbetmek için kalın metin bindirmeleri, resimler ve zıt renkler kullandığına dikkat edin. Kitlenizin videonuza asla bakmamasını sağlamak için bu stratejiyi kendi YouTube küçük resimleriniz için tekrarlayın. Birisi bir küçük resimle ilgilenirse başlığa bakar; bundan sonra optimize etmek isteyeceğiniz şey de budur.

4. Videoları Bir Profesyonel Gibi Başlıklandırın
Küçük resminizle bir izleyicinin ilgisini çektiğinizde, başlığınızla onların tıklama ve görüntülemelerini kazanma zamanı. Tıpkı en iyi performans gösteren bir blog başlığı gibi, bunun ilgi çekici olması ve arama değeri sağlaması gerekir. Videonuzu ne kadar çok kişi tıklarsa, YouTube onu ana sayfalarda, arama sonuçlarında ve alakalı videolarda o kadar çok önerir.

Tıklama tuzağından kaçının ve değer sağlamaya odaklanın. Potansiyel izleyiciniz için şu soruyu yanıtlayın: "Bunda benim için ne var?"

Eğlenecekler mi, değerli yeni bir beceri mi öğrenecekler veya en son haberleri takip edecekler mi? Başlığınız onlara önlerindeki düzinelerce (veya yüzlerce) seçenek yerine neden sizin videonuzu izlemeleri gerektiğini söylemelidir.

Videonuz en kapsamlı olanı mı? İzleyicilere en hızlı şekilde öğretebilir mi? En günceli mi? Bunlar, video küçük resimlerini ve başlıklarını görmeleri ve en sonunda bir tanesine tıklamaları arasındaki milisaniyeler içinde izleyicilerinizin aklından geçen sorulardır.

Değerin ötesinde, YouTube'un videonuzun ne hakkında olduğunu ve onu arama sonuçlarında nereye ekleyeceğini bilmesi için başlığınıza alakalı anahtar kelimeler ekleyin. Akıllı olmak, anahtar kelimeler eklemek ve değer sağlamak arasındaki hassas kombinasyonu bulun . Söylemesi yapmaktan kolay ama başarının kesin bir formülü yok; kanalınız ve hedef kitleniz için neyin en iyi olduğunu denemeniz ve görmeniz gerekecek.

5. Videoları En İyi Zamanda Yayınlayın
Tüm videolar ve izleyiciler için YouTube'da gönderi yayınlamanın en iyi zamanı yoktur. YouTube küresel bir platformdur ve teknoloji içeriğiniz için en iyi olan şey, oyun dünyası için tam tersi olabilir. Etkileşimi ölçmek için farklı zamanları denemenizi ve YouTube analizlerinizi kontrol etmenizi öneririz.

Bununla birlikte, YouTube'da gönderi paylaşmak için en iyi zamanı bulmak için bir başlangıç ​​noktasına ihtiyacınız varsa, Frederator Networks'ün verileri Perşembe ve Cuma günleri için en iyi günlerin olduğunu ve öğleden sonra 3'ün en fazla etkileşimi sağladığını gösteriyor. Çoğu sosyal medya platformunun aksine, YouTube'un önerdiği videolar geleneksel bir akışta değildir; bu nedenle, kitleniz siteyi ziyaret etmeden saniyeler veya dakikalar önce yayınlamanız gerekmez.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak