Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
WhatsApp artık cihazlarınızın telefonunuz üzerinden bağlanmasını gerektirmez. İşte çoklu cihaz yetenekleri hakkında bilmeniz gereken her şey.
WhatsApp'ı birden fazla cihazda kullanmak, şimdi olduğundan çok daha karmaşıktı. Ancak platformun çoklu cihaz yetenekleri sayesinde, akıllı telefonunuzdan uzakta olduğunuzda bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.
Yine de diğer cihazlarınızı akıllı telefonunuz aracılığıyla WhatsApp'a bağlamanız gerekecek. Ancak bunu yaptıktan sonra, her şeyin doğru çalışması için artık telefonunuza ihtiyacınız yok.
Peki WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliklerini nasıl kullanıyorsunuz? Hadi bir bakalım. Adım adım izlenecek yol ile birlikte bu özellik hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
WhatsApp'ın Çoklu Cihaz Özellikleriyle Neler Değişti?
Önceden, bağlı cihazlarınız WhatsApp hesabınıza bağlanmak için akıllı telefonunuza güveniyordu. Bu, diğer cihazlarınızın verileri şifreleyemeyeceği veya WhatsApp üzerinden arama başlatamayacağı anlamına geliyordu . Yapabilecekleri tek şey telefonunuzu yansıtmaktı, ancak telefonunuz yine de her şeyi yaptı.
Akıllı telefonunuza bağlanan cihazlar, özellikle telefonunuzun bağlantısı zayıf olduğunda veya pili azaldığında, daha yavaştı ve sık sık bağlantı kesildi. Daha da sinir bozucu olanı, aynı anda yalnızca bir cihazı bağlayabilmenizdir.
WhatsApp bu engelleri kaldırdı. Artık akıllı telefonunuzun tek kaynak olmasına veya hangi cihazı bağlayacağınız konusunda endişelenmenize gerek yok. Tek sorun, bağlı ek cihazlarınızın başka bir akıllı telefon olamamasıdır; Bunun yerine dizüstü bilgisayar gibi bir şey kullanmanız gerekecek.
WhatsApp Birden Çok Cihazı Nasıl Eşitler?
Bir yardımcı cihaz bağlandığında, birincil cihaz, son üç aylık sohbetlerdeki tüm mesajlarınızı şifreler. Bundan sonra, bunları uçtan uca şifreli bir mesaj yoluyla yeni bağlanan cihaza aktarır. Bu noktadan sonra, yeni eklediğiniz gadget, kendi yerel veritabanından mesaj geçmişine erişebilir.
Senkronizasyon sabittir, yani her yeni kişi veya yeni sohbet eklendiğinde gerçekleşir.