Trend Topic Nedir? Nasıl Trend Topic Olunur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Trendler bölümünde hangi hikayelerin görüneceğini kimin veya neyin seçtiğini ve neden bazı konuların sadece kesintiye uğramadığını hiç merak ettiniz mi?
Çoğumuz uyanırız, alarmlarımızı kapatırız, yuvarlanırız ve sosyal medyayı kontrol ederiz. Trend olan konular, dünyada neler olup bittiğini görmenin hızlı bir yoludur. Özellikle Twitter, son dakika haberleri için başvurulan bir kaynaktır. 
 
Trendler bölümünde hangi hikayelerin görüneceğini kimin veya neyin seçtiğini hiç merak ettiniz mi ve neden bazı konular sadece kesinti yapamıyor?
 
Yaptık – ve işte bulduklarımız:
 
En basit haliyle, bir konu trafikte büyük bir artış yaşarsa eğilim gösterir. Okuyun: Eğilimler, normlara göre bir ani yükselişten gelir.
 
TWİTTER'DA NEYİN TREND OLDUĞUNU NEDEN UMURSAYIM Kİ?
 
Atlayarak ve stratejik olarak atlayarak, çok sayıda insana, belki de normalde sosyal varlığınıza maruz kalmayacak insanlara görünür olma potansiyeline sahipsiniz. Başkana (@POTUS) sorununuzla ilgili bir şeyler yapmasını söyleyin.
 
TWİTTER, NEYİN TREND BİR KONU OLDUĞUNU ŞU ŞEKİLDE BELİRLER:
 
Veri bilimcisi Gilad Lotan, Twitter'ın algoritmasının, kademeli sürekli büyüme yerine keskin artışları tercih ederek neyin trend olduğunu belirlediğini açıkladı . Eğilimler, hacim ve hacim oluşturmanın ne kadar zaman alacağının bir kombinasyonu ile belirlenir. Başka bir deyişle, bir günlük büyüme trend olurken, 30 gün sadece daha fazla haber. 
 
Bu ayrım (trend sadece hacim demek değildir) ve bunun sonuçları, Washington Post'un “Neden Twitter'da #FreddieGray Trend Olmadı?” başlıklı makalesinde incelenmiştir. Bu parçanın sorusu aşikar olsa da, cevap mutlaka beklediğiniz gibi değildir. #FreddieGrey hashtag'ini kullanan tweetlerin sayısı zamanla arttığından, hacim aynı trafik oranında arttı. Bu hashtag'in kullanımında hiçbir zaman belirli bir "spike" olmadığı için konu trend olmadı. Bunun yerine, Twitter sohbeti zaman içinde inşa edildi. 
 
Lotan'ın burada araştırdığı gibi , benzer bir fenomen muhtemelen #OccupyWallStreet'in bu hareketin zirvesinde New York'ta trend olmasını engelledi. 
 
TREND OLAN KONULARA BAKARKEN AKILDA TUTULMASI GEREKEN BAZI EK ŞEYLER:
 
Twitter'da trend olan hashtag'ler de San Bernardino saldırılarında olduğu gibi olası yazım hatalarına maruz kalıyor . Twitter konuşmasında hem doğru (San Bernardino) hem de yanlış (San Bernadino) yazımlar kullanılıyordu. Bu, bir konunun eğilim gösterip göstermediğini veya ne kadar süreceğini etkileyerek hacmi ve trafiği bölebilir. 
 
Ek olarak, sizin için hangi trendin yanınızda oturan kişi için mutlaka trend olması gerekmez. Çoğu Twitter kullanıcısı, konumları ve takip ettikleri kişiler aracılığıyla kendilerine uygun trendleri görür. Kişisel ayarlarınızı istediğiniz şehre uyacak şekilde değiştirene veya ülke çapında trend olan şeyleri izleyene kadar başka bir şehirde neyin trend olduğunu göremezsiniz.
 
Farklı bölgelerde hangi konuşmaların baskın olduğunu görmek için trend tercihlerinizi "size özel"den şehrinize ve hatta ABD'ye değiştirmek yardımcı olabilir. Bunu, Twitter'da trend olan bölümünüzün yanındaki "değiştir"e tıklayarak yapabilirsiniz. Açılan pencere, şehrinizi değiştirmenize veya ulusal olarak neyin trend olduğunu görmek için “Amerika Birleşik Devletleri”ni seçmenize izin verecektir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak