TikTok Dolandırıcılığı Nasıl Anlaşılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

TikTok, en hızlı büyüyen sosyal ağlar arasında yer alıyor. On yıldan kısa bir süre içinde dünya çapında bir milyar kullanıcı kazandı; milyonlarca kişi düzenli olarak video izleyerek saatler harcıyor.

Ancak bu başarının yanı sıra güvenlik riskleri de geliyor. Siber suçlular, kimlik avı bağlantılarından bal tuzağına kadar çeşitli sosyal mühendislik saldırılarını gerçekleştirmek için platformun muazzam popülaritesinden yararlanır. İşte TikTok dolandırıcılıklarını nasıl tespit edip önleyebileceğiniz.


Hızlı Zengin Olma Programları
Dolandırıcılar, hızlı zengin olma planlarını desteklemek için TikTok'un büyüyen etkileyici kültüründen yararlanıyor . Genellikle viral olurlar. Hırslı ama saf genç profesyoneller, anında zenginlik ve başarıyı teşvik eden profillere hızla aşık olurlar.

Ancak çabuk zengin olma planları nadiren işe yarar. Dolandırıcılar, görünüşte kazançlı ama anlamsız iş teklifleri yaratmak için trendlerden yararlanır. Moda geçene kadar aynı "kursları" yeniden kullanacaklar.

Sahte Ticari Hesaplar

Sahte İşletme Profilinin TikTok Videosu


Algoritma, sözde içerik oluşturucuların kariyerlerine hızlı bir başlangıç ​​yapmasına yardımcı oluyor. Oyun alanını dengelerken, dolandırıcılar sahte ticari hesapları teşvik etmek için sistemden yararlanır. Sadece birkaç viral videoya ihtiyaçları var. Binlerce takipçisi ve izleyicisi olsaydı, botlar tarafından yönetilen sahte hesaplar bile güvenilir görünürdü.

Sahte profilleri ayıklamak için diğer sosyal medya sitelerinde çapraz kontrol yapın. TikTok takipçi sayıları ne olursa olsun, diğer ana akım sosyal ağlarda sıfır varlığı olan gölgeli, yüzü olmayan hesaplardan kaçının.

Var Olmayan Dropshipping Tedarikçileri

TikTok'ta Stoksuz Satış Tedarik Otomasyonunu Teşvik Eden Hesap
TikTok'ta Stoksuz Satış Malzemelerini Tanıtan Hesaplar


Viral TikTok Bot Hesapları

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak