Instagramda Sizi Takip Etmeyenleri Bulma Programsız

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öncelikle Instagram hesabımızı web sitesinde açmalıyız, ve bilgisayarımızda Microsoft Excel yüklü olmalıdır, Excel’e neden ihtiyaç var sırası geldiğinde açıklıyacağız.

(Instagram mobil uygulamasında bahsedilen yöntem yeni gelen güncelleştirme ile yapılamamakta, bu sebepten web sitesinden bu işlemleri gerçekleştirmeliyiz.)

Adım, Excel Dosyasının Hazırlanması

Bilgisayarımızda yeni bir Microsoft Excel dosyası oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz belgede A ve B sütunlarını gelişletip, listelerin karışmaması için Seni Takip Eden Hesaplar ve Takip Ettiğin Hesaplar adında iki başlık veriyoruz, resimde gördüğünüz gibi biz başlıkları verip yazı puntosunu büyülttük.

Neden Microsoft Excel ? Excel aldığımız listelerdeki kullanıcı hesap isimlerini karşılaştırarak hangi listede hangi kullanıcı adının olmadığını gösterecek, böylece bizi takip etmeyen veya bizi takip etmesine rağmen bizim takip etmediğimiz hesaplar ortaya çıkacak.

Excel dosyamız hazır, sırada Instagram’a girip takipçi verilerini almak var.

Adım, Verileri Talep Etme

İlk olarak Instagram web sitesine giriş yapıp profilimizdeki sağ üsteki profil resmimize tıklıyoruz. Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçiyoruz.

Açılan ekrandan “Gizlilik ve Güvenlik” bölümüne giriş yapıyoruz.

Gizlilik ve Güvenlik menüsünden aşağıdaki “Verileri İndirme” başlığının altındaki “İndirme Talep Et” seçeneğine tıklıyoruz.

Karşımıza çıkan ekrandan “İleri” seçeneğine tıklayıp devam ediyoruz. Burada önemli olan tek nokta, Bilgi Formatının HTML ve E-Posta adresimizin doğru olmasıdır.

İndirme talebimiz alındı. Geriye E-Posta adresimize Instagram üzerinden gelecek olan maili beklemek kalıyor. Mail genelde maksimum 1-2 gün içinde gelmekte, resimdeki “14 günü bulabilir” ifadesi kafanızı karıştırmasın. Mail geldiğinde aşağıdaki maddelerden devam edebilirsiniz. O zamana kadar maleseft bekleyeceksiniz. Bu süre zarfında E-Posta adresimizi düzenli aralıklar ile kontrol etmeliyiz.

NOT : Önceden böyle bir işlem yapmıyorduk, Instagram içinden direkt olarak bizleri takip edenleri ve bizim takip ettiğimiz hesapları görebildiğimiz bir liste bulunmaktayıdı, fakat Instagram nedense bu listeleri kaldırmış, daha hızlı bir yöntem bulana kadar maleseft bu yöntemi kullanacağız. En sağlıklı ve güvenli yöntem şaunlık bu şekilde.

3.Adım, Verileri İndirme

Bizim E-Posta adresimize verilerimiz 1 günde geldi. “Bilgileri İndir” diyoruz, açılan Instagram adresinden kullanıcı girişi yapacağız.

Açılan penceredeki “Bilgileri İndir” seçeneğine tıklayın ve indirin. Bu penceredeki yönergeleride bilgi edinme amaçlı okumakta fayda var.

4.Adım, Hesapları Listeleme

İndirdiğimiz verilerimize sağ tıklayıp “Buraya Ayıkla” diyerek arşiv dosyasının içinden verilerimizi çıkartmış olacağız. Ayıkladığımız dosyamızın içinden çıkan index.html dosyasına çift tıklayıp açalım.

Aşağa doğru inelin ve “Takipçiler ve takip edilenler” başlığını bulalım. Önce “Takipçiler” seçeneğini seçelim.

Tüm listeyi fare yardımıyla seçerek kopyalıyoruz.

Ardından oluşturduğumuz Excel dosyasına “Seni Takip Eden Hesaplar” başlığının altına sağ tıklayıp “Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir“ seçeneğini seçerek yapıştırıyoruz.

Şimdi “Takip Edilenler” seçeneğini seçerek aynı adımları orada da uygulayacağız.

Yine tüm listeyi seçip kopyalıyoruz.

Bu seferde kopyaladığımız verileri “Takip Ettiğin Hesaplar” başlığının altına sağ tıklayıp yine “Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir“ seçeneğini seçerek yapıştırmış oluyoruz.

5.Adım, Takip Edenler ile Takip Etmeyenleri Kıyaslama İşlemi

Listemiz tamam. İki listeyide Instagram üzerinden indirdiğimiz verilerimiz yardımı ile aldık ve Excel’e aktardık. Böylece yukardaki resimdeki gibi bir görüntü elde etmiş olduk. Şimdi kıyaslama adımına geçelim.

Kıyaslama yapmak için önce A ve B sütunları seçiyoruz, ardından Giriş sekmesindeki Koşullu Biçimlendirme seçeneği seçilir, açılan kısımdan Hücre Vurgulama Kuralları ve oradan Yinelenen Değerler seçilir, çıkan soruya tamam denir. İşlem tamam artık sonuçları görebiliriz.

İşlem sonrası iki sütunda kırmızı olacak, burada solda beyaz kalan mavi çizgi ile işaretlediğim yer sizi takip eden fakat sizin takip etmediğiniz hesaplar. Sağda beyaz kalan kırmızı çizgi ile işaretlediğim alanlar ise sizin takip ettiğiniz fakat onların sizi takip etmediği hesaplardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak