Facebook Cep Telefonuna Kod Gelmiyor (Kodmatik) Sorunu Çözümü 2022

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Facebook’da cep telefonuna onay kodu gelmemesi sorununun çözümü

Facebook Kodmatik Nedir?
Facebook‘dan hesap aldığımızda üyelik sırasında Facebook bizden cep telefon numarası veya e-posta istemektedir. Genelde Facebook size ait bir telefon numarası istemektedir bunun sebebi Facebook telefonun size ait olduğunu ispatlayarak hesabınızın başına olumsuz bir durum geldiğinde hesabınızı geri almanızı sağlamak ve size yardımcı olmak için doğru ve şahsınıza ait cep numaranızı ister aksi durumda hesap kurtulamaz veya hesabınız onaylanmaz kapatılır. Bundan dolayı hesabınıza ait numara kesinlikle size ait olmalıdır. Facebook bunu da cep telefonunuza gelen onay kodu ile sağlamaktadır.

Facebook bildiğiniz gibi son zamanlarda güvenlik önlemlerini oldukça arttırmış durumdadır. Bu yüzden facebook hesaplarımızı açtığımızda, hesapları yeni bilgisayarda açmaya çalıştığımızda veya başkasının hesabını kendi bilgisayarımızda açtığımızda vb. durumlarda bizlere cep telefonumuza 6 haneli bir kod gönderiyor.

Fakat bu kimlik doğrulaması için telefonumuza gönderilen onay kodu maalesef telefonlarımıza gelmiyor. Kaç kere kodu gönder desek de kod telefonumuza sms mesaj olarak gelmemektedir. Kodu istediğinde aşağıdaki gibi bir yazı karşımıza çıkıyor.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Gerekiyor
Birisi hesabına yeni bir cihazdan veya tarayıcıdan erişmeye çalıştığında 6 haneli bir giriş kodu gerekmesini istedin.
Kodmatik veya üçüncü taraf uygulamadan aldığın 6 haneli kodu aşağıya gir:

Görüntü olarak da paylaşalım.

Peki bunun çözümünü nasıl yapacağız şimdi maddeler halinde sizlere anlatalım;

1-) Öncelikle arkadaşlar bu ekran karşımıza çıktığında kodu istemekten ziyade bunu facebook’a bildireceğiz ve hatanın çözümünü direkt olarak onlar sağlamış olacak. Bu yüzden bu ekrandaki aşağıdaki “Kimliğini başka bir şekilde mi doğrulaman gerekiyor” uyarısına tıklamamız gerekiyor.

2-) Ardından açılan yerden “Diğer seçenekler” bölümüne basıyoruz.

3-) Sonrasında ise aşağıda çıkan “Facebook’a bir istek gönder” yazısına tıklıyoruz.

4-) Akabinde yeni bir sayfa çıkacak karşımıza.İşte buradan da bilgilerimizi doğru şekilde doldurup facebooka yolluyoruz. En sonunda kimlik görüntünüzü isteyecek onu rahatlıkla gönderebilirsiniz. Sonuçta bu facebook herhangi bir dolandırılma söz konusu olmaz diye düşünüyoruz.

5-) Bu yerleri doldurduktan sonra ise en alttaki “Gönder” butonuna basıyoruz ve böylelikle facebook’a kodmatik sorunu için bildirim yollamış oluyoruz.

6-) Ardından facebook gerekli incelemeleri yapıp size geri dönüş yapacaktır.Ya da otomatikman bu kimlik doğrulama aşamasını direkt olarak açacaklardır.

http://www.mmsrn.com/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak