Yazılı Sınavlarda Tüm Sınıf Başarısız Olursa Sınav Tekrar Edilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yazılı sınavda tüm sınıf başarısız not alırsa, sınav tekrarı yapılıyor mu? Yazılı sınavda tüm sınıfın başarısız olması, öğretmenin suçu mu? Yazılı sınavda başar oranı düşük olan sınıfla ilgili, nasıl bir yol izlenir?
Ülkemizde 2022-2023 Eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte, neredeyse tüm okullarda 1. dönem, 1. yazılıları da başladı diyebiliriz.
Yazılıların başlamasıyla birlikte, bazı veli, öğrenci ve öğretmenler, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, sınavda başarısız olan sınıftan kim sorumlu tutulur sorusuna yanıt aramakta.
Peki yazılı sınavlarda başarısız olan sınıfta sorumlu kimdir? Nasıl bir yol izlenir?
 Yeni ortaöğretim yönetmeliğinin 47.maddesinin 3 fırkasına göre: Yazılı sınav sonunda öğrencilerin çoğunluğunun başarısız olması hâlinde, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de katılabilir. Bu sınavlarda öğrencinin aldığı en yüksek puan geçerli sayılır.

Bu durum sınıf bazında ele alınacak olursa eğer yüzde 50, başarı kriteri olarak değerlendirilmektedir.
16 ya da daha çok öğrenci 50 ve altında puan aldığında sınav tekrarlanıyor. 50 puanın altındakiler kesinlikle sınava giriyor, 50 üzeri alanlar isterlerse sınava giriyor ve iki sınavdan hangisinden yüksek aldılarsa onun puanı e-okula geçiyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak