Sorumluluk Sınavları Ne Zaman?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

a) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.
 b) 17.10.2022 tarihli ve E-83203306-10.03-61089470 sayılı Makam Oluru.
2022 YKS sonucuna göre bir üniversiteye yerleşmiş olan ancak ortaöğretim kurumlarından sorumlu oldukları dersler nedeniyle mezun olamayıp beklemeli durumda bulunan öğrencilerin Kasım ayı içerisinde sorumluluk sınavlarına alınmaları hakkında ilgi (b) Makam Oluru alınmıştır.
Üniversitelere yerleşmiş ve geçici kayıtlarını yaptırmış olan söz konusu öğrencilerin bu sınavlara girerek başarılı olmaları hâlinde geçici kayıtlı bulundukları üniversitelere 30.12.2022 tarihine kadar diplomalarını ibraz etme imkânı sağlanmıştır.
Yukarıda belirtilen öğrencileri kapsayan ek sorumluluk sınavlarının; ilgililere ivedilikle duyurularak, sorumlu oldukları tüm dersleri kapsayacak şekilde Kasım ayı içerisinde ilgi (a) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılması hususunda,
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Dr. Emel TERZİOĞLU BARIŞ
Bakan a.
Daire Başkanı
Ek Sorumluluk Sınavı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.
Bakanlığımıza bağlı örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin iş ve işlemleri ilgi Yönetmelik hükümlerine göre yürütülmektedir.  2022 YKS sonucuna göre bir üniversiteye yerleşmiş olan ancak ortaöğretim kurumlarından sorumlu oldukları dersler nedeniyle mezun olamayıp beklemeli durumda bulunan öğrenci ve velilerinden Bakanlığımıza ek sorumluluk sınavı hakkı tanınması için başvurular gelmektedir.
 Söz konusu öğrencilerin 2022 YKS Kılavuzuna göre 30.12.2022 tarihine kadar kesin kayıtlarının yapılması gerekmekte olup öğrencilerin lise diplomalarını ibraz etmeleri üniversiteler tarafından talep edilmektedir. Ancak en yakın sorumluluk sınavı ilgi Yönetmelik hükümlerine göre 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin ilk haftası içerisinde yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ve bir üniversiteye yerleşmiş olan öğrencilerin 30.12.2022 tarihine kadar kesin kayıtlarının yapılabilmesi için bu tarihten önce ek sorumluluk sınavlarının yapılabilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Makamlarınızca da uygun görmesi halinde ortaöğretim kurumlarından mezun olamamış ve öğrenim gördükleri üniversiteye 30.12.2022 tarihine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gereken öğrencileri kapsayan ek sorumluluk sınavının Kasım ayı içerisinde yapılabilmesi hususunu olurlarınıza arz ederim.

 Halil İbrahim TOPÇU
 Ortaöğretim Genel Müdürü
Uygun görüşle arz ederim.
Osman SEZGİN
Bakan Yardımcısı
OLUR
Mahmut ÖZER
Bakan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak