Sorumluluk Sınavları Nasıl Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tüm sınıf düzeylerinde Türk Dili ve Edebiyatı ile Yabancı Dil derslerinden yapılacak sorumluluk sınavlarının ilgi (c) Yönerge ve ilgi (ç) Kılavuz hükümleri doğrultusunda yapılması, söz konusu dersler için her beceri özelinde ayrı komisyonlar oluşturulmadan dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmeye yönelik yazılı ve uygulamalı sınavları sonuçlandıracak şekilde komisyon kurulması hususunu rica ederim.  (Burada 09.02.2024 tarihli ve E-83203306-10.03-96317430 sayılı yazıda "

"HER BECERİ ÖZELİNDEN AYRI AYRI " komisyon oluşturma diyor.

BECERİ ÖZELİ DEDİĞİ (1-DİNLEME 2- KONUŞMA 3- OKUMA 4- YAZMA) bu dört beceriyi ayrı ayrı değil UYGULAMA SINAV YAP ve YAZILI SINAV YAPIN diyor.

Burada karıştırılan beceri temelli sınavların ayrı ayrı yapılmaması uyarısı, pragraf başında bu sınavların yapılma usullerini yönerge ve kılavuza uygun yapılmasını emrediyor. Yönergeyi açık okuduğunuzda yazının son cümlesi olan YAZILI VE UYGULAMALI (4 BECERİNİN YAPILDIĞI TEK SINAV) olarak yapılacak NET ifadesi kullanıyor.

Sonuç YAZILI VE UYGULAMALI sınav şeklinde yapılacak değerlendirmesi bunu sizler TOPLU SÖZLEŞMEDE yabancı dil sınavı için ayrı ayrı ödenir TDE için olmadığı için birleştiripde yapabilirsiniz fakat ölçme değerlendirme YAZILI + UYGULAMA esaslarını baz alacak.

04.06.2024 19:36 yönerge madde 5 /1/ ğ) Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı
olmak üzere iki aşamada yapılır.

Uygulamalı sınavların süresi ve hangi kazanımlara göre yapılacağı ders öğretmenlerince belirlenir.

Ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları yapılır ve bu sınavlar ayrı ayrı puanlanır. Öğrencinin uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar ile yazılı sınavdan aldığı puan birlikte değerlendirilerek sınav puanı oluşturulur

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak