Sorumluluk Sınavına Hangi Sınıflar Girer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sorumluluk sınavına, hangi öğrenciler girer? Tüm lise öğrencileri sorumluluk sınavına girebilir mi? Sorumluluk sınavına girecek öğrenciler, hangi derslerden başarısız olursa sınava tabi tutulur? Sorumluluk sınavına, başarısız olunan derslerden mi girilir? 
Sorumluluk sınavı, lise öğrencilerine yönelik her sene 2 kez olmak kaydıyla, okullarda yapılan sınav türüdür. Sorumluluk sınavı, lise öğrencileri için ders yılında ikinci dönemin başında ve ikinci dönemin sonunda olmak üzere iki kere yapılır. Sadece lise öğrencileri için yapılan sınav, öğrencilerin başarısız oldukları dersten geçebilmeleri için yapılmaktadır.

Peki Sorumluluk Sınavı Tüm Lise Sınıflarında Yapılabilir mi?

Sorumluluk sınavı, o dersi alıpda geçemeyen öğrenciler için vardır.  9. Sınıflarda sorumluluk sınavı olmaz. 10 11 ve 12 sınıflar için geçerli bir durumdur. 10 sınıf sorumluluk sınavına da 11 12 ve varsa mezunlar girer.

Sınıfta kalınca sorumluluk sınavı var mı?
 

Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak