Sınavlarda Bildiğini Neden Yapamazsın?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Sınavda dikkatsizlik nasıl önlenir sorusuna verilecek en makul cevap sakinleşmek olacaktır. Sakinleşme konusunda ne kadar başarılıysanız cevapları o kadar kolay bulursunuz. 
 Panik, sınav anında her türlü hatayı yaptırır. Yanlış okuma, bilinenin aksine yanlışı cevaplama, kaydırma gibi hataların her biri stres ve kaygıya dayalıdır. Kişi kaygı dolu girdiği sınavda panik yapmaya başlar. Bu da doğru bildiği şeyleri dahi yanlış anlamasına neden olur. 
 Sınav süresince kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyilik sakin olmaktır. 

Öğrencilerin en sık karşılaştığı yedi sorunu, bunların üstesinden nasıl gelinebileceğine dair ipuçlarıyla birlikte bir araya getirdik. Achieve@Uni'nin elinde de birçok ipucu var.

 Hazırlanmamak
Panik yapmayın, saldırı planınızı hazırlamak, gözden geçirmek ve haritasını çıkarmak için hala zamanınız var. Sınavınız sırasında kendinizi hazırlıksız hissetmemenizin şimdi tam zamanı.

 Gün içinde çabalamak
Güne hazırlıklı hissetmenin püf noktası aslında  bir gün öncesinden hazırlık yapmaktır . ÖYS/LMS'deki değerlendirme ayrıntılarınızı üç kez kontrol edin ve ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olun.


Değerlendirmeniz sırasında boş konuşmak
Bu duyguyu biliyor olabilirsiniz. Her şey biraz bulanık görünüyor ve cevabı bilseniz bile tam olarak hatırlayamıyorsunuz.


Çoğu zaman en iyi seçenek bir sonraki soruya geçmek ve ona daha sonra geri dönmektir. Kendine güvendiğin birini bul, bu düşünceni tekrar yoluna sokacaktır. İlk soruyu atlayamıyorsanız, bildiklerinizi yedek bir kağıda yazmayı deneyin. Odaklanmanıza yardımcı olacak sorular sorun ve büyük resme bakmayı deneyin.

Düşüncelerinizi rahatlatmaya çalışın veya farkındalık pratiği yapmak için birkaç saniye ayırın. Örneğin, gözlerinizi kapatın ve güzel, huzurlu bir yer hayal edin - yavaş ve derin nefes alın - rahatlamaya başlayıncaya kadar sakinleştirici bir kelimeyi tekrarlayın.

Değerlendirmelerden önce iyi bir gece uykusu almak çok önemlidir. Bu, o sisli hissi azaltacak ve bir önceki gece saat 2'ye kadar ayakta durup ders çalışmakla karşılaştırıldığında, elinizdeki göreve çok daha iyi odaklanacaksınız.

 Zamanın tükenmesi
İster makale, çoktan seçmeli veya kısa cevap olsun, hangi tür soruyu yanıtlıyor olursanız olun, dikkate almanız gereken en kritik faktör zamandır.

Kendinize sorun, ne kadar zamanınız var? Okuma süresinin ne kadarı var? Soruları yanıtlamak için ne kadar kaldı? Her bir soruya ne kadar zaman ayırmalısınız? Cevaplarınız değerlendirme sorularınıza nasıl yaklaşacağınızı belirleyecektir.


Soruyu yanlış anlamak
Sınav soruları zor görünebilir. Çoğu zaman bunun nedeni aceleyle okunmuş olmalarıdır. Sorunun ifade edilme şeklini düşünün. Çift olumsuzluk ve sorunun ipuçları içerip içermediğine bakın.


Sorunun önemli unsurlarının altını çizin ve soruyu doğru yorumladığınızdan emin olmak için birkaç kez tekrar okuyun. Bir eleme işlemi kullanın ve cevabınızı yazdıktan sonra, teğete geçmediğinizi doğrulamak için soruya geri dönün. Achieve@Uni ile çevrimiçi olarak daha fazla yararlı ipucu bulun  .

7. Soruya nasıl yaklaşılacağından emin olmamak
Sınavlardaki kısa cevaplı ve deneme sorularının metodolojisi basittir: okuyun, planlayın, yapılandırın ve yazın;   her adımın dökümü için bu Achieve@Uni kaynağına göz atın.


Çoktan seçmeli sorularda doğru cevabı bulmakta zorluk çekiyorsanız, yanlış olduğunu bildiğiniz seçenekleri eleyip geriye kalanlara odaklanmayı deneyin.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber