Sınav Kaygısını Nasıl Yok Edebiliriz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çeşitli stratejiler sınav kaygısını azaltabilir ve sınav gününde daha iyi performans göstermenize yardımcı olabilir.

Sınavdan önce biraz sinirli olmak tipik bir durumdur ve zihninizi keskinleştirmenize ve dikkatinizi odaklamanıza yardımcı olabilir. Ancak sınav kaygısı söz konusu olduğunda endişe ve kendinden şüphe duyma duyguları, sınavlarda ne kadar başarılı olduğunuzu etkileyebilir ve sizi mutsuz edebilir. Sınav kaygısı, ister ilkokul veya lise öğrencisi, ister üniversite öğrencisi, ister kariyerinde ilerlemek veya sertifika almak için sınavlara girmek zorunda olan bir çalışan olun, herkesi etkileyebilir.

Sınav kaygınızı azaltmanıza yardımcı olabilecek bazı eylemler şunlardır:

Verimli bir şekilde nasıl çalışacağınızı öğrenin. Okulunuz, çalışma yöntemlerini ve test çözme ipuçlarını öğrenmenize yardımcı olabilecek çalışma becerileri sınıfları veya başka kaynaklar sunabilir. Sınavda yer alacak materyali düzenli olarak çalışır ve pratik yaparsanız kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.
Erken yaşta ve benzer yerlerde eğitim alın. Çalışmalarınızı bir anda tıka basa doldurmaktansa, zamanla biraz çalışmak çok daha iyidir. Ayrıca, sınav zamanında ihtiyaç duyduğunuz bilgileri hatırlamanıza yardımcı olması için zamanınızı sınava gireceğiniz yerde veya buna benzer bir yerde çalışarak geçirin. Çeşitli yerlerde okumak da yardımcı olabilir.
Tutarlı bir ön test rutini oluşturun. Sizin için neyin işe yaradığını öğrenin ve sınava girmeye her hazır olduğunuzda aynı adımları izleyin. Bu, stres seviyenizi azaltacak ve iyi hazırlanmış olmanıza yardımcı olacaktır.
Öğretmeninle konuş. Her testte ne olacağını anladığınızdan ve en iyi şekilde nasıl hazırlanacağınızı bildiğinizden emin olun. Ayrıca öğretmeninize sınavlara girdiğinizde endişeli hissettiğinizi bildirin. Öğretmeninizin başarılı olmanıza yardımcı olacak önerileri olabilir.
Gevşeme tekniklerini öğrenin. Testten hemen önce ve test sırasında sakin ve kendinden emin kalmanıza yardımcı olmak için rahatlama teknikleri uygulayın. Bunlar arasında derin nefes alma, kaslarınızı birer birer gerip sonra gevşetme veya gözlerinizi kapatıp olumlu bir sonuç hayal etme yer alır. Bu yöntemleri her gün uygulayın, böylece sınav günü geldiğinde alışkanlık haline gelirler.
Biraz egzersiz yap. Düzenli aerobik egzersiz ve ders çalışırken ve sınav gününde egzersiz yapmak gerginliği azaltabilir.
Bol bol uyuyun.
Uyku, okulda iyi notlar almakla doğrudan ilişkilidir. Ergenlik çağındaki ve ergenlik çağındaki gençlerin özellikle düzenli ve sağlam bir uykuya ihtiyaçları vardır. Ancak yetişkinlerin de işlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için iyi bir gece uykusuna ihtiyaçları var.
Diğer sorunları göz ardı etmeyin. Sınav kaygısı, öğrenme, odaklanma veya konsantre olma becerisini engelleyen herhangi bir durum (örneğin, dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu (ADHD), disleksi veya öğrenme güçlüğü) için yardım alınarak iyileştirilebilir. Çoğu durumda, bu rahatsızlıklarla teşhis edilen bir öğrencinin, testi tamamlamak için ekstra süre, daha az dikkat dağıtıcı bir odada test yapma veya soruların yüksek sesle okunması gibi sınava girme konusunda belirli türde yardım alma hakkı vardır.
Gerekirse profesyonel bir danışmana başvurun. Psikoterapi olarak da adlandırılan konuşma terapisi, bir psikolog veya başka bir akıl sağlığı uzmanıyla birlikte, kaygıya neden olan veya kaygıyı kötüleştiren duygu, düşünce ve davranışlar üzerinde çalışmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca size çalışma ve test yapma becerilerini ve elinizden gelenin en iyisini yapmanıza yardımcı olmak için nasıl düzenli kalacağınızı da öğretebilirler. Okulunuzun danışmanlık hizmetleri olup olmadığını veya işvereninizin bir çalışan yardım programı aracılığıyla danışmanlık sunup sunmadığını sorun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak