Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Sınav Başvuru Formu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Başvuru formunu doldurmaya başlamadan önce açıklamaları dikkatlice okumanız gerekmektedir.
Başvuruya başlamadan önce son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafınızı; kişisel bilgisayarınıza veya başvuru işlemlerini yapacağınız bilgisayara yükleyiniz. Başvuru formu açıldığında sizden fotoğrafınızı başvuru formuna eklemeniz istenilecektir. Fotoğrafınızı eklemeden başvurunuz tamamlanmayacaktır.

FOTOĞRAFLARINIZIN JPG FORMATINDA OLMASINA DİKKAT EDİNİZ.

Fotoğraf büyüklüğü için izin verilen maksimum kapasite 300 kb dir. Daha büyük fotoğraf göndermeye çalışmayınız.
“Sınav Seçimi ve Başvuran Bilgileri” alanından katılmak istediğiniz sınav alanını (Seçili alan hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için sınav seçimi kutusu yanındaki (?) simgeli düğmeyi kullanabilirsiniz) seçerek, T.C. Kimlik No ile ad ve soyadınızı ilgili alana giriniz.
Öğrenim gördüğünüz bölüm itibariyle görev yapmak istediğiniz birim tercihini yapınız.
TC Kimlik No, Adı ve Soyadı alanlarını nüfus cüzdanınız/Kimlik Kartınızdaki bilgilerle aynı olacak şekilde yazınız. Bilgilerin eşleşmemesi durumunda başvuru yapılamayacaktır.

BİLGİLERİNİZ DOĞRU OLDUĞU HALDE, HATLARIN YOĞUNLUĞU NEDENİYLE BAZEN HATA MESAJI GELEBİLMEKTEDİR. BU DURUMDA BAŞVURUNUZU DAHA SONRA TEKRAR DENEYİNİZ.

Hala hata veriyor ise ekranın sağ üst köşesindeki hata bildirme yerinden hatayı bildiriniz.
Sınav başvurusunda KPSS puanı olarak sadece 2020 ve 2021 yılları kabul edildiğinden KPSS SINAV YILI alanından başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz sınav yılını seçmeniz gerekmektedir. Eğitim bilgileriniz Yüksek Öğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. YÖKSİS’te ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunmayan adaylar diğer seçeneğini seçerek ilgili alanları dolduracaktır. Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları veya diğer seçeneğini seçerek işlem yapmaları gerekmektedir
Dil Puanı Türü alanında başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz Dil Puanı türünü seçiniz. YDS dışında bir dil sınavı (TOEFL vb.) sonucunun değerlendirilmesi için Diğer seçeneğini seçiniz. Bu durumda "Puanı yazınız" ibaresinin yanında açılan kutucuğa ilgili sınavdan aldığınız puanı elle giriniz. Ancak, başvuru formunda YDS bilgisi, sistem üzerinden gelmediği veya denkliği bulunduğu için diğer seçeneğinden işlem yapan adayların sınav başvuru formunu doldururken yabancı dil yeterliği bakımından YDS’ye denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeyi başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir. (Yüklenecek belgenin JPG türünde en fazla 500 kb büyüklüğünde olması gerekmektedir.) Yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri ÖSYM"nin 25.02.2016 tarihli duyurusuna istinaden değerlendirilecektir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) puanı; YDS denkliği bulunmadığından değerlendirilmeye alınmamaktadır.
Dil puanı yılı alanına başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz sınavın yılını (2020/2021/2022) seçiniz. Eğer seçtiğiniz yılda birden fazla dil sınavına girmiş iseniz sistem otomatik olarak o yıl içinde almış olduğunuz en yüksek puanı getirecektir.
Sınav başvurusunda KPSS puanı olarak sadece 2020 ve 2021 yılları kabul edileceğinden KPSS SINAV YILI alanından başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz sınav yılını seçmeniz gerekmektedir. Eğitim bilgileriniz Yüksek Öğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. YÖKSİS’te ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunmayan adaylar diğer seçeneğini seçerek ilgili alanları dolduracaktır. Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları veya diğer seçeneği üzerinden işlem yapmaları gerekmektedir. Sistem üzerinden gelmeyen veya denkliği bulunduğu için diğer seçeneğinden işlem yapan adayların sınav başvuru formunu doldururken mezuniyet durumunu gösterir belgeyi başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir. (Yüklenecek belgenin JPG türünde en fazla 500 kb büyüklüğünde olması gerekmektedir.)
Başvurunuzu tamamladığınızda ekrana Aday Numaranız gelecektir. Aday numaranızı bir yere kaydediniz ve unutmayınız. İhtiyaç halinde sınav sürecine ilişkin talep ve bilgilendirilmeler aday numaranız üzerinden yapılacaktır.
Adayların Aday Başvuru Formuna yazdıkları bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Sınava başvuran adaylar ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar.
LÜTFEN, SINAV BAŞVURUNUZU SON GÜNE BIRAKMAYINIZ.UNUTMAYINIZ, BAŞVURULAR 13/05/2022 CUMA GÜNÜ SAAT 17:30'DA SONA ERECEKTİR.

Sınav Başvurusu İçin TIKLAYINIZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak